Galip Özkan, ”Sıkıntıların aşılması için var gücümüzle çalışacağız…” | MERSİN MOZAİK

Galip Özkan, ”Sıkıntıların aşılması için var gücümüzle çalışacağız…”

Galip Özkan, ”Sıkıntıların aşılması için var gücümüzle çalışacağız…” mersinmozaik.com

Geniş katılımın olduğu "Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Sosyal Demokrasi ve Ülkemizin Geleceği ”konulu panelde, konuşmacılar güncel ekonomik, sosyal ve siyasal konularda görüş bildirirken, yapılacak seçimlerinin önemine dikkat çekerek, ülkenin selamete ermesinin tek adam sistemine son vermekle mümkün olacağına işaret ettiler...

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi’nin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirdiği, "Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Sosyal Demokrasi ve Ülkemizin Geleceği ”konulu panel yoğun ilgi gördü.

Başta Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emek verenlerin yanı sıra şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde, sosyaldemokrasi, ülkedeki genel gidişat, gençlerin olaylara yaklaşımı, yapılacak seçimler vb. konular dile getirildi.

Konuşmacı olarak Prof. Dr. Mert Aktaş, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, SDD Genel Başkanı Sami Doğan, Önceki Genel Başkanlardan Murat Karayalçın’ın katıldığı panelde tek adam rejimine dönüşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne eleştiriler yöneltildi.
Katılımcılara,”Hoş geldiniz…” deyip teşekkür eden Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Bakanı A. Galip Özkan, ülkedeki sıkıntıların aşılması için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Hedeflerinin ülkede demokrasinin yaşamsal kılınmasına katkı sağlamak olduğunu belirten A. Galip Özkan, “Panelimize katılımınız için başta Genel Başkanımız Sami Doğan, Prof. Dr. Mert Aktaş, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Genel başkanımız Murat Karayalçın, belediye başkanlarımız, parti yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Dernek olarak sosyaldemokrasinin güçlenip iktidara gelmesi için var gücümüzle çalışacağız…”dedi.

Daha sonra SDD Genel Başkanı Sami Doğan, sosyaldemokrasi, ülkedeki siyasal sıkıntıların nedenini özetleyip ülkenin selamete ermesi için tek adam sistemine son verilmesinin şart olduğunu vurgulayarak Altılı Masa’ya sahip çıkılmasını istedi.

Prof. Dr. Mert Aktaş ise, genç kuşakların görüş, istem ve eğilimlerine yönelik geniş bilgiler verip gelişmeleri sosyal medyadan izleyen gençlerin çatışma istemediklerinin altını çizdi.

Siyasal gelişmeler ve CHP örgütlenmesi üzerine bilgiler veren Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, seçim ve sandık güvenliği, ilerleyen süreçte yapılması gerekenler dönük uyarı önerilerde bulundu.

Yaklaşık 40 yılı aşkın süre ülke siyasal mücadelesinde, CHP, Sosyal Demokrasi Derneği ve sosyo ekonomik konularda çaba harcayan Murat Karayalçın, ekonomik ve siyasal konularda geniş değerlendirmeleriyle katılımcıları bilgilendirirken sosyaldemokrasinin vazgeçilmezliğine dikkat çekti...