Pazarda bile fiyatlar uçuyor... | MERSİN MOZAİK

Pazarda bile fiyatlar uçuyor...

Pazarda bile fiyatlar uçuyor... mersinmozaik.com

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya paralel iğneden ipliğe, sebzeden bakliyata, konfeksiyondan kırtasiyeye peş peşe gelen zamlar vatandaşları çeşitli arayışlara yöneltiyor.

Ülkede hüküm süren ekonomik sıkıntı gün geçtikçe daha yoğunl<şırken, dar ve orta gelir gruplarının uğrak yeri olan pazarlar da bile ürün fiyatları adeta uçuyor...

Gidişattan hem satıcılar hem de mişteriler şikaytçi...

Vatandaş zamlardan yakınırken, satıcışar ise pazarlamak üzere ürün temininde geçlük çektiklerini söylüyorlar...

Bugün Yenişehir Sosyete Pazarı çeveresinde dolaştık. Pazarı gezinewnler alışveriş yapmaktan çok hava alıp  vakit geçiriyorlaşmış.

Pazarcılar, dolaşanları kuru kalabalık olarak niteleyerek, işlerin durgunluğundan yakınıyorlar.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya paralel iğneden ipliğe, sebzeden bakliyata, konfeksiyondan kırtasiyeye peş peşe gelen zamlar vatandaşları çeşitli arayışlara yöneltiyor.

Vatandaşın fiyatların yüksekliğinden yakınmalarına üzüldüklerini belirten bir pazarcı," İnsanların alım gücü çuok düştü, fiyat artışlarından bizlerde sıkıntılıyız, sattığımız ürünün yerini doldurmakta güçlük çekiyoruz. Ürünü sattığımız fiyata alamıyoruz, mutlaka zam yansıtıyorlar. Özetle fiyatlar adeta uçuyor..."dedi.

Diğer yandan geçmişte Bit Pazarı olarak anılan Zafer Çarşısı çevresindeki ikinci el giysi ve ayakkabı, mutfak malzemesi gibi ihtiyaç ürünlerini pazarlayanlar, şimdilerde kentin dört bir tarafında köşe başlarına tezgah açarak geçim kaynaklarını sağlamaya çalışıyorlar.

Görüşünü aldığımız ikinci el giyisi satan bir vatandaş," Bu işe zorunluluktan yöneldik. Herşeye sürekli zam geliyor, vatandaş yetiştiremiyor.  Gün geçtikçe ikinci el giysi ticareti yaygınlaşıyor. Konfeksiyonlarda fiyatla çok arttı. iki yıl önce 20-30 lira arası satılan tişörte 300 lira etiket iliştiriyorlar. Vatandaşta para yok, yoksulluk ikinci ele yöneltiyor. Biz burada hem satış yapıyoruz hem de özellikle ev hanımları kullanmadıkları giysileri satmak için getiriyorlar, anlaşabilirsek alıyoruz. Kazancı sorarsanız, tatminkar değil. Toparladığımız giysilerin üzererine  parça başı 20-25 lira arası ekleyip satmaya çalışıyoruz. Hepsi kazanç olsa neye yarar..."şeklinde konuştu.