BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜMÜ KONULU TEKNİK GEZİ... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜMÜ KONULU TEKNİK GEZİ...

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜMÜ KONULU TEKNİK GEZİ... mersinmozaik.com

Öğretmen Serap Öztürk Yılmaz, “Burada çalışan Çevre Mühendisi bizlere, atıkların ayrıştırılıp nasıl işlendiği ve geri dönüşüm işlemlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi. Çocuklarımıza, plastik, cam ve kâğıt gibi atıkları çöpe değil de daha dikkatli davranarak geri dönüşüm kutularına atmaları gerektiğini öğrettik. Etkinlikle birlikte çocuklarımızda büyük bir farkındalık oluştu...”

-BÜYÜKŞEHİR ÖĞRETİYOR, ÇOCUKLAR ÖĞRENİYOR...

-BÜYÜKŞEHİR’LE ÇOCUKLARA ÇEVRE VE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANDI...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Haftası dolayısıyla Aliye Pozcu İlköğretim Okulu ve Çiftlik Şehit Eren Kızılgedik İlkokulu öğrencileriyle birlikte Mersin’de geri dönüşüm ve atıkların ayrıştırılması konusunda faaliyet gösteren ÇEVDOSAN’ı ziyaret etti. Tesiste yapılan her bir faaliyeti pür dikkat dinleyen öğrenciler, ziyaret sonrasında atıkların geri dönüştürülmesi hakkında bilgi sahibi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Haftası Kapsamında, hem Aliye Pozcu İlköğretim Okulu hem de Çiftlik Şehit Eren Kızılgedik İlkokulu öğrencileriyle birlikte Mersin’de geri dönüşüm ve atık tesisi alanında faaliyet gösteren ÇEVDOSAN’a teknik gezi etkinliği düzenledi. Etkinlik boyunca cam, plastik, metal ve naylon gibi atıkların geri dönüşüm süreci hakkında bilgiler edinen öğrenciler, atıkların nasıl dönüştürüldüğü ile ilgili işlemleri de izlediler.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Teknik gezinin amacını aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdürlüğü Çevre Mühendislerinden Nilüfer Çocuk, “Çevre Haftası kapsamında, çocuklara her atığın çöp olmadığını ve yeniden değerlendirilebileceğini anlatmak istedik. Aynı zamanda atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğiyle de ilgili onları bilgilendirerek, çevre bilincini aşılamak için atık tesisine teknik gezi düzenledik...” diye konuştu.

Yeşildağ,“Ağaç yaşken eğilir...”

Ambalaj atıkları, sıfır atık, atıkların ayrıştırılması ve cinsleri ile birlikte, atıkları geri dönüştürmenin çevreye olan katkısını minik öğrencilere anlatan ÇEVDOSAN firması Çevre Mühendisi Merve Yeşildağ, “Büyükşehir Belediyemiz’le birlikte Çevre Haftası kapsamında tesisimize teknik gezi düzenledik. Gelecek nesillere de bunları aktarması için ağaç yaşken eğilir diyoruz. Sadece çevre haftasında değil her gün bu duyarlılığın sürmesi dileğiyle...” dedi.

Öztürk,“Çocuklar etkinlikle birlikte farkındalık kazandı...”

Çevre Haftası kapsamında, atık tesisini gezen öğrencilerinin geri dönüşümle ilgili farkındalık kazandıklarını ifade eden öğretmen Serap Öztürk Yılmaz, Burada çalışan Çevre Mühendisi bizlere, atıkların ayrıştırılıp nasıl işlendiği ve geri dönüşüm işlemlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi. Çocuklarımıza, plastik, cam ve kâğıt gibi atıkları çöpe değil de daha dikkatli davranarak geri dönüşüm kutularına atmaları gerektiğini öğrettik. Etkinlikle birlikte çocuklarımızda büyük bir farkındalık oluştu...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Gümüşsoy,“Çöplerimizi geri dönüşüm kutularına atarak doğaya faydalı olabiliriz...”

Geri dönüşüm ve atık tesisini gezen öğrencilerden Sevgi Zehra Gümüşay, “Arkadaşlarıma sesleniyorum: Lütfen çöplerinizi atmadan önce ayrıştırın ve geri dönüşüm kutularına atın...” diyerek çevreye karşı duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

Atıkları geri dönüşüme atarak daha fazla ürün elde edileceğini söyleyen öğrencilerden Ayaz Yardımcı, “Çöpleri çöpe atmak gerektiğini herkes bilir. Ama çöplerimizi ve atıklarımızı geri dönüşüm kutularına atmalıyız. Böylelikle doğanın korunmasını sağlayabiliriz...” dedi.

Geri dönüşüm tesisini gezmenin kendisi ve arkadaşları için çok iyi olduğunu söyleyen Beril Betül Bayduz ise, “Bizler artık, çevreyi koruyan çevre müfettişleriyiz” dedi.

Ek küçük resmi