CHP’li Gülcan KIŞ’tan soru önergesi… | MERSİN MOZAİK

CHP’li Gülcan KIŞ’tan soru önergesi…

CHP’li Gülcan KIŞ’tan soru önergesi… mersinmozaik.com

Kış,” Kamuoyunda Paramiliter kuruluş olarak bilinen, hiçbir resmi sıfat taşımayan SADAT’ın bahsi geçen gezide bulunmasının ülkemize ne gibi bir fayda sağlayacağı düşünülmüştür?”

Cumhuriyet Halk Patisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ tavafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle SADAT’a yönelik önerge verdi.

Kış 3 sorudan oluşan önergesinde aşağıdaki konuların cevaplandırılmasını istedi:

Cuınhurbaşkam Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında ki ziyaretlere, kamuoyunda Ç Paramiliter kuruluş' olarak bilinen hiçbir resmi sıfatı olmayan SADAT'ın; CEO'su Melih Tanrıverdi'de katılmıştır, Sayın Cuınhurbaşkanı'nın kamuoyunda tartışmalı bir isim olarak bilinen ve "yakından uzaktan hiçbir alakam yok” dediği bir kuruluşun başkanı ile bu seyahate çılanası kamuoyunda izaha muhtaç bir dururn yaratmıştır.

Bu bağlamda;

I. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcak para arayışı için çıktığı ifade edilen Körfez turuna SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi'yi de dahil etmesinin gerekçesi nedir?

2, Kamuoyunda Paramiliter kuruluş olarak bilinen, hiçbir resmi sıfat taşımayan SADAT'ın bahsi geçen gezide bulunmasının ülkemize ne gibi bir fayda sağlayacağı düşünülmüştür?

3. SADAT denilen kuruluşun basına ve kamuoyuna yansıyan olumsuz imajı söz konusu iken ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın da "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam yok” derken böylesi bir ziyarete dahil olması çelişki değil midir?