Vali Pehlivan’dan Anlamlı Yemek… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan’dan Anlamlı Yemek…

Vali Pehlivan’dan Anlamlı Yemek… mersinmozaik.com

Vali Pehlivan, “Bu gururu yaşarken, vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin, gazilerimizin hatıralarına layık olmak için büyük sorumluluklarımızın olduğunun da farkındayız. Siz kıymetli gazilerimizi, siz kıymetli şehit ailelerimizi gördüğümüzde hem duygulanıyoruz hem duygularımız coşuyor hem de bir yandan sorumluluklarımızı hatırlıyoruz.  Bize düşen canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarına dört elle sarılmak, sahip çıkmak,çalışmak, çabalamak, her alanda her şeyin en iyisini yapmak, üstlendiğimiz vazifeleri en etkin şekilde yerine getirmektir…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte, Gaziler ve Şehit Ailelerini 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen yemekli programda ağırladı.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan, programda misafirleri ile tek tek ilgilenerek hasbihalde bulundu, gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan  Vali Pehlivan, “Saygıdeğer Gazilerimiz ve gazilerimizin kıymetli aileleri, aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, öncelikle soframızı bereketlendirdiğiniz, şereflendirdiğiniz davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum,şükranlarımı sunuyorum. 

Gazilerimiz, Şehitlerimizin yol arkadaşıdır. Vatanımızın birliği, beraberliği için yola çıkmış neferlerdir. Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, susmasın diye mücadele etmiş kahramanlardır. Gazilerimiz her daim gönlümüzde müstesna bir yere sahiptir. Onlar tıpkı şehitlerimizin olduğu gibi vatan savunmasında ya şehit olurum ya gazi anlayışıyla yola çıkmış mücadele etmiş ve gazilik gibi ziyadesiyle müstesna ulvi bir rütbeyi hak etmiş kıymetlerimizdir.
Siz kıymetli gazilerimizle aynı ortamı paylaşmak, sizlerin hatıralarını dinlemek ve sizin şahsınızda milletimizin topyekun bir şekilde tarih boyunca vermiş olduğu mücadeleleri kazanmış olduğu şanlı zaferleri bir kere daha hatırlamak hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Biz millet olarak birbirimizden güç alıyoruz. Biz şehitlerimizden, gazilerimizden güç alıyoruz. Bu sayede geleceğe doğru daha güçlü adımlarla ilerliyoruz.

Bugün 19 Eylül aynı zamanda bize 100 yıl öncesini de hatırlatıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarını da hatırlatıyor. Sakarya'yı Dumlupınar'ı hatırlatıyor. Çanakkale'yi hatırlatıyor. Büyük Taarruz'u hatırlatıyor. Öncesinde yüzyıllar boyunca verdiğimiz mücadeleleri hatırlatıyor. Son dönemde bu gazi milletin vermiş olduğu 15 Temmuz mücadelesini hatırlatıyor. İç güvenlikte sınır boylarında sınır ötesinde verdiğimiz ve vermekte olduğumuz mücadeleleri hatırlatıyor. O günleri hatırladıkça, o günlerden bugünlere geldikçe nice çetin yollardan geçtiğimizi. Kurtuluş Savaşı'nı nice zorluklarla Çanakkale'yi nice zorluklarla kazandığımızı bir kere daha hatırlıyoruz. 

Milli şairimiz diyor ya; 
Yılmam ölümden, yaradan, askerim
Orduma, ‘
Gazi’ dedi Peygamberim
Bir dileğim var, ölürüm isterim
Yurduma tek düşman ayağı basmasın.
’ 

Bu anlayışla bu ruhla yola çıkan ecdadımız ya şehitlik mertebesini tatmış, o mertebeye ulaşmış ya da burada bulunan kıymetli gazilerimiz gibi gazilik unvanına layık olmuştur. Bugün törenlerimizi her yıl olduğu gibi gururla, coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Gaziler Günü'nü gururla, coşkuyla kutluyoruz. 
Bu yılın ayrı bir önemi var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümündeyiz, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'mızın 100. yıl coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılı’na, Türkiye'nin 2. yüzyılına çok daha güçlü bir şekilde adım atacağız. 
2. yüzyıla adım atarken 1. yüzyılın inşa edilmesinde verilen mücadeleleri hatırlıyor asla unutmuyoruz. Bugün tarih olarak da Gaziler Günü kutlanmasına vesile olan Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Kurtuluş Savaşımızın komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanın verildiği gündür. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin temelini atan o mücadeleleri veren Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ve Cumhuriyetimizi ilan eden aziz ecdadımızı saygıyla, minnetle yad ediyoruz. Biz köklerimizden güç alıyoruz, tarihimizden güç alıyoruz. Geçen bu yüzyılın arkasında nice yüzyıllar nice bin yıllar nice kahramanlıklarla var. Bir bütün olarak tarih sahnesine çıkmış, rüştünü ispatlamış, adını altın harflerle tarihe yazdırmış, Türk Milleti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz.


Bu gururu yaşarken, vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin, gazilerimizin hatıralarına layık olmak için büyük sorumluluklarımızın olduğunun da farkındayız.
Siz kıymetli gazilerimizi, siz kıymetli şehit ailelerimizi gördüğümüzde hem duygulanıyoruz hem duygularımız coşuyor hem de bir yandan sorumluluklarımızı hatırlıyoruz. 
Bize düşen canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarına dört elle sarılmak, sahip çıkmak,çalışmak, çabalamak, her alanda her şeyin en iyisini yapmak, üstlendiğimiz vazifeleri en etkin şekilde yerine getirmektir. 

Bu duyguları yeni nesle, gençlerimize, çocuklarımıza anlatmak öğretmek, idrak ettirmek ve uygulatmaktır. 
Siz saygıdeğer gazilerimizin Gaziler Gününü en içten dileklerimle bir kere daha kutluyorum. Şehit ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bütün şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve afiyetler diliyorum. 
Birliğimiz, beraberliğimiz, daim olsun.
” görüşlerini dile getirdi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, programın sonunda misafirlerine, katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Programa; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı,Akdeniz Kaymakamı, İl Emmiyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, KKTC Mersin Başkonsolosu, Baro Başkanı, İl Müdürleri,Meslek Odaları,STK Temsilcileri, Şehit ailelerimiz, Gazilerimiz ve aileleri katıldı.