VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN MÜZESİNE ZİYARET... | MERSİN MOZAİK

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN MÜZESİNE ZİYARET...

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN  MÜZESİNE ZİYARET... mersinmozaik.com

Kuvayı Milliye dönemini anlatan kısa filmin izlenmesinin ardından dönemin kahramanları, olaylarını anlatan yazılar, o döneme ait eşyalar ve kıyafetleri inceleyen Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet müzenin balkonundan katılımcılarla birlikte şanlı Türk Bayrağımızı açtı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, İl Protokolü, STK temsilcileri, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Kuvayı Milliye Karargah Müzesini ziyaret etti.

Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Toroslar Belediyesi iş birliği ile restore edilerek İlimiz Toroslar İlçesi Buluklu Mahallesinde 3 Ocak 2022 tarihinde hizmete açılan Kuvayı Milliye Karargah Müzesindeki ziyaretinde Kuvayı Milliye dönemini anlatan kısa filmin izlenmesinin ardından dönemin kahramanları, olaylarını anlatan yazılar, o döneme ait eşyalar ve kıyafetleri inceleyen Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet müzenin balkonundan katılımcılarla birlikte şanlı Türk Bayrağımızı açtı.