Grup amiri ve çavuşlar; ağaç ve beton kesme motoru çalıştırma, motopomp ile su çekme, hidrolik açma-kesme ve hava yastıkları kullanarak yaralı kurtarma ve temiz hava solunum cihazı kullanarak yanan bodrum katından yaralıyı çıkarma istasyonlarında uygulamalar yaptı. Oluşturulan bu 5 istasyonda grup amiri ve çavuşların yetkinlikleri, uygulamalı program kapsamında gözlemlendi. Bu sayede grup amiri ve çavuşların görevlerindeki yetkinliklerini artırması amaçlandı
-MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEKİ GRUP AMİRİ VE ÇAVUŞLARA UYGULAMALI PROGRAM...
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, itfaiye personelinin acil durum ve afetlere karşı daha donanımlı ve eğitimli hale getirileceği bir eğitim merkezi olarak hizmete açılan ‘Ata Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimler süratle devam ediyor.
İtfaiye personelinin yetkinliklerinin artırılmasını amaçlayan Mersin Büyükşehir, verdiği hizmet içi eğitimler kapsamında, İtfaiye Teşkilatı’nda görev yapan grup amiri ve çavuşları Ata Eğitim Merkezi’nde uygulamalı programa tabi tuttu. Uygulamalı program kapsamında oluşturulan 5 istasyonda, grup amiri ve çavuşların yetkinlikleri gözlemlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, itfaiye personelinin acil durum ve afetlere karşı daha donanımlı ve eğitimli hale getirileceği bir eğitim merkezi olarak hizmete açılan ‘Ata Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimler süratle devam ediyor. İtfaiye personelinin eğitim aldığı ‘Ata Eğitim Merkezi’nde, sürekli olarak personele afetlere daha hazırlıklı olmaları için geniş kapsamlı eğitimler veriliyor.
Daha etkin ve donanımlı bir İtfaiye Teşkilatı ile Mersin halkına hizmet vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, var olan personelin de yetkinliklerinin artırılmasını amaçlıyor. Personeli daha dinamik tutmak amacıyla itfaiyede görev yapmakta olan tüm personel, haftanın 5 günü mesleki eğitimlere tabi tutuluyor.
Ata Eğitim Merkezi’nde bu kez de hizmet içi eğitimler kapsamında; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda grup amiri ve çavuş olarak görev yapan personel; eğitim amirleri eşliğinde 5 gün süren bir uygulamalı programa tabi tutuldu.
Grup amiri ve çavuşlar; ağaç ve beton kesme motoru çalıştırma, motopomp ile su çekme, hidrolik açma-kesme ve hava yastıkları kullanarak yaralı kurtarma ve temiz hava solunum cihazı kullanarak yanan bodrum katından yaralıyı çıkarma istasyonlarında uygulamalar yaptı. Oluşturulan bu 5 istasyonda grup amiri ve çavuşların yetkinlikleri, uygulamalı program kapsamında gözlemlendi. Bu sayede grup amiri ve çavuşların görevlerindeki yetkinliklerini artırması amaçlandı. Ata Eğitim Merkezi’nde devamlı olarak süren eğitimler kapsamında, ilerleyen günlerde de diğer itfaiye personeli bu eğitimlere tabi tutulacak.
Duru: “Hedefimiz Mersin halkımızın can ve mal güvenliğini korumak...”
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Abdil Duru, Ata Eğitim Merkezi’nin; ‘Bilgi, Teknik Tecrübe ve Daha Güçlü İtfaiye’ mottosuyla açıldığından söz ederek, bu merkezde haftanın 5 günü program dâhilinde eğitimler verildiğinden bahsetti. Duru, “Bu haftaki eğitimlerimiz İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda grup amiri ve itfaiye çavuşu olarak görev yapmakta olan personelimize yönelik düzenlendi. Eğitimimiz 5 istasyondan oluştu. Hedefimiz Mersin halkımızın can ve mal güvenliğini korumak, olası yangın, kaza ve sel-su baskınlarına daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesidir. Burada grup amiri ve çavuşlarımızın becerilerini, teknik bilgilerini gözlemledik. Bu eğitimler Mersin İtfaiyemizde görev yapmakta olan tüm personele verilecektir...” dedi ve olası afet durumlarına karşı daha etkin mücadele etmek amacıyla hareket ettiklerini vurguladı.