17 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Meclis Üyeleri Görkem Aksoy ile Berdan Doğan, Ressam Ahmet Yeşil ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Orçun Çadırcı, Ödünç İmgeler II isimli solo sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde açtı. Başka sanatçıların ürettiği imgeleri (figürleri) telifleri karşılığında üretildikleri evrenden ve kendi bağlamından kopararak kendi evrenine inşa eden sanatçı, kullandığı ödünç imgelerle sanatseverlere bambaşka bir dil sundu.
Ressam Orçun Çadırcı, Ödünç İmgeler II Solo Sergisi’nin açılışını MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Aynı temalı ilk sergisini 2018’de yine aynı salonda açıp 15 eseri seyirciyle buluşturan Çadırcı, devam sergisinde bu kez tuval üzerine akrilik boya ile çalıştığı 14 eserini beğeniye sundu.
17 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Meclis Üyeleri Görkem Aksoy ile Berdan Doğan, Ressam Ahmet Yeşil ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Sergi hakkında kısa bilgi paylaşan Çadırcı, eserlerinde tuval üzerindeki evren tasarımının kendisine ait olduğunu söyledi.
Evren tasarımını ise ‘doğa görüntülerinden soyutlama yapmak, gerçekçi detaylardan arındırarak sadece renk ve derinlik duygusuna indirgemek’ olarak tanımlayan Çadırcı, bu evren üzerine başka sanatçıların ürettiği imgeleri taşıyarak yeni bir dil oluşturması nedeniyle sergisini ‘Ödünç İmgeler’ olarak adlandırdığını ifade etti.
Kimi zaman bir heykeltıraşın yonttuğu bir heykelden kimi zaman bir fotoğrafçının karesinden kimi zaman da bir sinema filminin ekran görüntüsünden figürler seçtiğini belirten Çadırcı, tamamını insanların oluşturduğu bu figürleri tuval üzerine, kendi evrenine taşıdığını dile getirdi.
Telifleri karşılığında Avustralya’dan Fransa’dan Yunanistan’dan sanatçıların eserlerini kullandığını, kalanının Türkiye’nin farklı yerlerindeki sanatçılara ait olduğunu kaydeden Çadırcı, “Dijitalleşen çağ dünyayı küresel bir köye çevirdi. Herkes her şeyi görüp duyabiliyor ve takip edebiliyor. Hiper iletişim çağını yaşıyoruz. Dünyanın öbür ucundaki sanatçıya çok rahat ulaşabiliyoruz. Karşılıklı etkileşim içinde ortak bir dilsel kaygıyla çalışabiliyoruz...” ifadelerini kullandı.
Oluşturduğu yeni dilde biraz minimalizm biraz da varoluşçu felsefe bulmanın mümkün olacağına işaret eden Çadırcı, “Bir kişi aileye doğsa da yalnız doğup göçerken de yalnız olduğu için eserlerimde varoluşçu felsefeyi bulmak mümkün. Bireyin esas olması dolayısıyla tekil figürleri tercih ediyorum. Minimalizmin indirgeyici dilinden yararlanıyorum...” değerlendirmesini yaptı.
17 Nisan’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.