CHP’li Yazgan’dan Stad Tepkisi... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Yazgan’dan Stad Tepkisi...

CHP’li Yazgan’dan Stad Tepkisi... mersinmozaik.com

Yazgan, “İktidarın yanlış ekonomik politikaları ve plansız uygulamaları, bir ilçenin statsız kalmasına neden oldu. 3,5 yılda bir çivi çakılmaz mı? Konuyu 7 ay önce TBMM gündemine taşıdım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a stadın ne zaman tamamlanacağını sordum. Ancak Bakan Bak, soru önergeme yanıt vermedi. Gerekçesi ortaya çıktı. Meğer, ne zaman biteceğini bakan da bilmiyormuş!"

CHP Edirne Milletvekili Yazgan’dan, 3.5 yıldır yapılamayan şehir stadı tepkisi...

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 3,5 yıl önce yenileneceği iddiasıyla yıkılan Ergene Şehir Stadı’nın halen tamamlanmamasına tepki gösterdi. Yıkık stadı yerinde inceleyen Yazgan, “Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleler, istekli olmadığı için iptal oldu. İktidarın yanlış ekonomik politikaları, bir stadın inşasını bile zora soktu. İhale süreci Edirne İli Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredildi. 3,5 yılda ancak beton döktüler, ortada halen bir stat yok. Böyle olur iktidarın stadı!” dedi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Ergene Şehir Stadı, 2020’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayıyla yenilenmek üzere yıkıldı. Ancak yüksek enflasyon, Türk lirasının yüksek değer kaybı ve derinleşen ekonomik kriz, şehir stadını da etkiledi. Haziran 2022’de, ihale süreciyle birlikte inşaatın başlayacağı duyuruldu ancak yapılan ihlaleler sonuçsuz kaldı. 2023’te Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği ihale, istekli olmadığı için iptal edildi. Müdürlük ihalelerden sonuç alamayınca süreç Edirne İli Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredildi. Birliğin pazarlık usulü gerçekleştirdiği ihalenin 12 milyon 422 bin liraya sonuçlandığı, aralık ayında da yer teslimi yapıldığı öğrenildi. Stat yıkılalı 3,5 yıl olmasına karşın beton dökülmesinden başka bir gelişme olmadığını dile getiren CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, yıkık stadı yerinde inceledi.

"Meğer bakan da bilmiyormuş..."

Çalışmaların yıllar sonra başladığına dikkat çeken Yazgan, “İktidarın yanlış ekonomik politikaları ve plansız uygulamaları, bir ilçenin statsız kalmasına neden oldu. 3,5 yılda bir çivi çakılmaz mı? Konuyu 7 ay önce TBMM gündemine taşıdım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a stadın ne zaman tamamlanacağını sordum. Ancak Bakan Bak, soru önergeme yanıt vermedi. Gerekçesi ortaya çıktı. Meğer, ne zaman biteceğini bakan da bilmiyormuş! 3,5 yılda bir stat inşaatında geldikleri yer, ancak beton dökme oldu. Ortada halen bir stat yok. İşte böyle olur iktidarın stadı. Yapmayacaksanız, neden yıkıyorsunuz? İktidar, önce ulusal bayram kutlamalarını statlardan aldı. Ardından statların ismini değiştirdi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını statlardan kaldırdı. Şimdi de statları yıkıp, âtıl bırakıyorlar. Uzunköprü ilçemize yakışır bir stadın bir önce yapılmasını istiyoruz. İktidar, artık laf değil, icraat üretsin.”görüşlerini dile getirdi.