CHP’Lİ ERDEM: "ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ANTALYA HALKININDIR!" | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ ERDEM: "ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ANTALYA HALKININDIR!"

CHP’Lİ ERDEM: mersinmozaik.com

Erdem, "Vatandaşı ulaşılması çok zor olan, adeta içinde kaybolacakları şehir dışındaki Şehir Hastaneleri’ ne yönlendiriyorlar. İktidar tarafından halkımızın sırtına kambur olan şehir hastanelerinin yükümlendiricilerine hasta garantisi verildi. İktidar da rant uğruna, hastaları müşteri sayarak hastanelerimizi bir bir kapatmaktadır. Şehir hastanelerinden zamanında randevu almak ve muayene olmak, vatandaşlarımız için neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Diğer taraftan sağlık hizmetinin kalitesi, sunumu, erişilebilirliği tartışılırken şehir hastaneleri hepimizin belleğine rant merkezleri olarak kazınmıştır..."

-"ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ANTALYA HALKININDIR!"

CHP Antalya Milletvekili Mustafa ERDEM, Antalya'nın en köklü hastanelerinden biri olan Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılıp, yeniden yapılması konusundaki açıklamalara tepki gösterdi. Şehir merkezinde yer alan ve her gün binlerce hastaya birçok alanda hizmet veren hastanenin yıkım kararının Antalya halkını cezalandırmak olacağını söyleyen Erdem, “Antalya halkının bu yıkıma izin vermemesi gerekir, bu hastane Antalya haklınındır. Üstelik yerine yeni bir hastane yapılmasına dair bir planları yok. Hükümet bu konuda halkı kandırıyor...” dedi.

HALKI KANDIRMAYIN...

AKP iktidarının ranta dayalı sağlık politikaları sonucu ortaya çıkan Şehir Hastaneleri'ni etkin kılabilmek adına, kent merkezlerindeki hastanelerin yıkımının daha önce başka şehirlerde de gerçekleştirildiğini belirten Erdem, yeni hastane yapacağız bahanesiyle göz göre göre halka yalan söylendiğini dile getirdi. CHP Milletvekili Erdem, "Daha önce farklı şehirlerde de gördük. Sağlık Bakanlığı’nın bir hastaneyi yıkıp yeni bir hastane yapmak gibi bir usulü yok. Bir hastanenin ortalama yapım süresi 8 yıldır. Siz 8 yıl bir hastaneyi yıkarak hizmet alacak hastaları da cezalandırmış olursunuz. 2020'de AKP Antalya İl Başkanı çıktı açıklama yaptı. Ne dedi? 'Atatürk Devlet Hastanesi yıkılıp yerine 300 yataklı, tek kişilik odalı bir otel konforunda hastane yapılacak ve bu yeni hastane 2022 sonunda hizmete açılacak' dedi, yapamadılar. Şimdi ise Antalya İl Sağlık Müdürü 500 yataklı yeni hastane yapılacağını söylüyor. 'Bakanımızdan talimat aldık, çalışmalara başladık' diyor. Arkadaşlar bu açıklama Antalya halkını kandırmaktan ibarettir. Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programında böyle bir plan bile yoktur. Bu, resmen halkı kandırmaktır..." görüşlerini dile geetirdi.

MİLLETİN SIRTINA KAMBUR ETTİKLERİ ŞEHİR HASTANELERİ İÇİN YIKIYORLAR...

Antalya'ya tam 56 yıldır hizmet veren Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin günde binlerce hastaya hizmet verdiğini söyleyen Erdem, yıkım kararı öncesi çalışanların geçici görevlendirmelerinin aylardır devam ettiğini ve  önemli bir kısmının  Antalya Şehir Hastanesi'nde geçici olarak görevlendirildiğini belirtti.

Atatürk Devlet Hastanesi' nde artık sadece acil servis ve polikliniklerin hizmet vereceğinin altını çizen Antalya Milletvekili Erdem, "Vatandaşı ulaşılması çok zor olan, adeta içinde kaybolacakları şehir dışındaki Şehir Hastaneleri' ne yönlendiriyorlar. İktidar tarafından halkımızın sırtına kambur olan şehir hastanelerinin yükümlendiricilerine hasta garantisi verildi. İktidar da rant uğruna, hastaları müşteri sayarak hastanelerimizi bir bir kapatmaktadır. Şehir hastanelerinden zamanında randevu almak ve muayene olmak, vatandaşlarımız için neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Diğer taraftan sağlık hizmetinin kalitesi, sunumu, erişilebilirliği tartışılırken şehir hastaneleri hepimizin belleğine rant merkezleri olarak kazınmıştır..." dedi. 

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılmasıyla, merkezdeki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin de hasta yükünün artıracağını söyleyen Erdem, Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkımına hep birlikte karşı çıkmak zorunda olduklarının vurgusunu yaptı.