BÜYÜKŞEHİR’İN 1. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ’NİN MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI DÜZENLENDİ... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’İN 1. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ’NİN MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI DÜZENLENDİ...

BÜYÜKŞEHİR’İN 1. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ’NİN MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI DÜZENLENDİ... mersinmozaik.com

Tok, “Meclis’te amacımıza ulaştık ve bu sayede çocukların sessiz oluyoruz aslında. Genel anlamda çocukların gördüğü sorunlarla ilgili konuşuyoruz. Örnek vermem gerekirse, sportif faaliyetlerimizi, parkları bilim fuarlarını artırmaya, sokak hayvanlarına yönelik konuşmalar yapıyoruz. Çocukların sosyal etkinliklere olan ilgisinden ve birçok farklı alanda çocukların istekleri doğrultusunda konuşmalar gerçekleştiriyoruz. Çocuk meclisi aslında sadece görünmesi için yapılmış bir yer değil, çocukların gerçekten sesi olan bir yer. Bu yüzden Çocuk Meclisi’ne katılım sağlanması gerektiğini ve çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum...”

-ÇOCUK MECLİSİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ...

-“PARKLARI BİZE BIRAKIN, PARKLARIMIZDA SİGARA İÇMEYİN, ORADA KÖTÜ CÜMLELER KULLANMAYIN...”

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ilki gerçekleştirdiği Çocuk Meclisi, 1. Dönem Çocuk Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nı düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yoklamanın alınması ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır’ın başkanlığında gerçekleşen oturumda, Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararlarla birlikte, Mayıs Ayı’nı içeren toplam 14 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen maddeler arasında; özellikle son yıllarda artış gösteren iklim değişikliklerinin önüne geçilmesi için yapılması planlanan çevreci uygulamalar ve çocukların sportif faaliyetlerle daha çok iç içe olması için etkinlik ve faaliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili başlıklar yer aldı.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Toplantıda, ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk ve Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın sunum yaptı.  Sunumda, Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliklerine karşı kenti daha dirençli hale getirmek için aldığı önlemler, hayata geçirdiği projeler ve çevreci uygulamaları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın ise, çocukları teknoloji ile buluşturmak ve bu alanda farkındalık yaratmak için Büyükşehir’in hayata geçirdiği teknoloji ve bilim atölyelerini ve bu merkezlerde yapılan uygulamaları dile getirdi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Çocuk Meclisi üyeleri; kentte çocukların eşit bir şekilde eğitim hakkından faydalanabilmesi için eğitim desteklerinin artırılmasını, çocuk etkinliklerinin ve sportif faaliyetlerinin ilçelerde sıklaştırılmasını, güvenli bisiklet yollarının geliştirilmesi taleplerinde bulundu. Çocukların güvenle oynayabileceği yeşil alanlarda yetişkinlerin daha dikkatli davranması gerektiğini dile getiren çocuklar ‘Parkları bize bırakın ve oralarda sigara içmeyin, tartışmayın, kötü cümleler kullanmayın’ çağrısı yaptı. Toplantı, Meclis Üyelerinin dilek ve temennilerini Meclis’e bildirmesi ile sonlandı. 

Tok: “Çocuk Meclisi, çocukların gerçekten sesi olan bir yer...”

Çocuk Meclisi’nde Çocuk Hakları Komisyonu Meclis Üyesi Emine Ela Tok, Meclis’in çok yoğun ve güzel geçtiğini belirterek, “Meclis’te amacımıza ulaştık ve bu sayede çocukların sessiz oluyoruz aslında. Genel anlamda çocukların gördüğü sorunlarla ilgili konuşuyoruz. Örnek vermem gerekirse, sportif faaliyetlerimizi, parkları bilim fuarlarını artırmaya, sokak hayvanlarına yönelik konuşmalar yapıyoruz. Çocukların sosyal etkinliklere olan ilgisinden ve birçok farklı alanda çocukların istekleri doğrultusunda konuşmalar gerçekleştiriyoruz. Çocuk meclisi aslında sadece görünmesi için yapılmış bir yer değil, çocukların gerçekten sesi olan bir yer. Bu yüzden Çocuk Meclisi’ne katılım sağlanması gerektiğini ve çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum...” sözlerine yer verdi.

Keskin: “Meclis, yoğun bir katılımla güzel bir şekilde geçiyor...”

Çocuk Meclis Üyesi Rauf Bora Keskin, Meclis’e katılımın oldukça yoğun olduğunu dile getirerek, “Çocuk Meclisi, gayet aktif ve güzel geçiyor. Meclisimizde, eşitlikle, eğitimle, çocuk hakları, teknoloji ile ilgili birçok gündem maddesi geliyor ve Büyükşehir Belediyesi de adım adım bunu uygulamak için çalışmalar yapıyor. Çocuk Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin yerini bulan gayet güzel bir projesi...” dedi.

Ek küçük resmi