CHP’li Ömür, “En önemli yarış Mersin’e hizmet yarışıdır…” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Ömür, “En önemli yarış Mersin’e hizmet yarışıdır…”

CHP’li Ömür, “En önemli yarış Mersin’e hizmet yarışıdır…” mersinmozaik.com

Ömür, “Yanı başımızda tüm engelleme çabalarına rağmen Akkuyu Nükleer Santrali inşaa ediliyor. Santralin inşa edilme ve işletilme aşamasında denizlerimizin ısınması başlı başına bir sorun.  Devlet eliyle desteklenen çalışmalar ise muhalefete, halkımıza karşı şeffaflıktan en uzak şekilde yürütüldü, yürütülmeye devam ediyor. Kıyılarımızda ve açık denizde bilimsellikten uzak nükleer atık yönetimi en büyük çekincelerimizden biri haline geldi…”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür,  Dünya Çevre Günü’nü kutladı…

Konuyla ilgili açıklama yapan Ömür, Akkuyu Nükleer Santrali ve Atatürk Parkı projelerinin tüm itirazlara karşın uygulandığına dikkat çekerek, kent yararına olan tüm çalışmalara destek olacaklarını kaydetti.

Memleketin güzel doğası ranta ve bilinçsiz çevre politikalarına feda edilmeyecek kadar değerli olduğunu vurgulayan Ömür. Kapsamlı değerlendirmesinde şu görüşleri dile getirdi:

Çevremizin korunması ve sürdürülebilirliği, küresel bir sorumluluktur ve hepimizin ortak çabasıyla gerçekleştirilmelidir.

Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü olarak doğanın ve çevrenin önemini bir kere daha vurguluyor, insan faaliyetlerinin doğaya olan etkilerini azaltmak için daha fazla çaba harcamamız gerektiğini belirtmek istiyoruz. Günümüzde küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi, kirlilik ve biyoçeşitlilik kaybı gibi büyük zorluklarla karşı karşıyayız.

Güzel memleketimiz Mersin’de Partimiz, çevre politikalarının güçlendirilmesi, yeşil teknolojilerin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma için adil ve etkili politikaların benimsenmesi konusunda kararlıdır. Çevre dostu olmayan tüm plan ve projelere en yüksek perdeden muhalefet etmekte ısrarcıyız. Kentimizin yararına olacak tüm çalışmalara katkıda bulunmak içinse Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizle uyum içerisinde çalışacak, onlara örgütümüzün var gücüyle destek olmaya devam edeceğiz.

Yanı başımızda tüm engelleme çabalarına rağmen Akkuyu Nükleer Santrali inşaa ediliyor. Santralin inşa edilme ve işletilme aşamasında denizlerimizin ısınması başlı başına bir sorun.  Devlet eliyle desteklenen çalışmalar ise muhalefete, halkımıza karşı şeffaflıktan en uzak şekilde yürütüldü, yürütülmeye devam ediyor. Kıyılarımızda ve açık denizde bilimsellikten uzak nükleer atık yönetimi en büyük çekincelerimizden biri haline geldi. Olası nükleer kazaların çevremize, güzel kentimize ve insanlığa zararları olmaması için santralin partimizce mecliste ve örgütlü gücümüzün her kademesince denetlenmesi birinci hedefimizdir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi üstlendik ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya da devam edeceğiz.

Mersin’in kalbinin attığı yerde Atatürk Parkı'nı içine alan Mersin Limanı Genişletme Projesi tüm itirazlarımıza rağmen iptal edilmedi. Dava sürecinde açıkça; projenin imar planına aykırı olduğu, yapılacak deniz dolgusu sebebiyle projenin Atatürk Parkı’nın deniz altı ve kara canlı yaşamına zarar vereceği, deniz ve hava kirliliğinin de artmasıyla doğanın zarar göreceği ve trafikte kaza riskine sebebiyet vereceğiyle birlikte, kıyıların herkes tarafından serbest ve eşit bir biçimde kullanılması ilkesine zarar vereceği, rıhtım dolgusunun Atatürk Parkı’nın siluetine de zarar vereceği dosyaya atanan bilirkişiler ve diğer uzman görüşlerinde belirtilmiştir

Memleketimizin güzel doğası ranta ve bilinçsiz çevre politikalarına feda edilmeyecek kadar değerlidir.

Hiçbir gündem, yaşanılan hiçbir gelişme, önümüze çıkan hiçbir engel, girdiğimiz hiçbir yarış bizi Mersin’in gerçek gündeminden, sorunlarından koparamaz. Bizim için en önemli gelişme aşılacak tüm engeller Mersin’e dairdir, en önemli yarış Mersin’e hizmet yarışıdır.

Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun!