Mersin Büyükşehir’den Kadınlara Destek... | MERSİN MOZAİK

Mersin Büyükşehir’den Kadınlara Destek...

Mersin Büyükşehir’den Kadınlara Destek... mersinmozaik.com

Aşlar, “Evlerinde olan kadınlar artık kendi sahalarında, kendi imkanlarıyla, kendi varoluşlarını gösteriyorlar. Satış yapmak, sadece pazarda satış yapmaktan ibaret değil. Markalaşmadan ve standarda bindirmesinden tutun, bu işin gerçekten büyümesi için online satışa kadar, belki ileride kendi işyerlerini açmalarına kadar ve hatta süreç içinde kendileri gibi kadınlara istihdam sağlayacakları olanaklar olabilir. O yüzden bunu bir kıvılcım gibi görüyor ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda kadınlar bu şekilde kendi özgürlüklerini sağlayacak, kendilerini sosyo-ekonomik hayata kazandıracak ve Mersin’in tanıtımına da katkı sunacaklar”

-MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ İLE GELİR SAHİBİ OLDULAR...

-BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ÜRETİCİ KADIN STANTLARI’ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR...

-ÜRETİCİ KADIN STANTLARI İLE 8 BİN KADINA ULAŞILDI...

Kadınların hayatın her alanında eşit temsiliyet alabilmesi için projeler üretmeye hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Üretici Kadın Stantları’ projesiyle de tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Üretici Kadın Stantları’nda yelpazesini günden güne genişleten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bugüne kadar kent genelinde 8 bin üretici kadına ulaştı. Büyükşehir; üretici kadınlarla dayanışmak, üretimi artırmak ve onlara yeni satış alanları açarak markalaşmalarına destek olmak için, şehrin dört bir yanında stantlar kurmayı sürdürüyor.

Aşlar: “Yeni yüzleri aramıza katmaktan mutlu oluyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Endüstri Mühendisi olarak görev yapan Esin Aşlar, üretici kadın stantları projesinin geçtiğimiz dönem başlayarak, bu dönemde de hızla devam ettiğini belirterek, talep sayılarının da şu anda 8 bine ulaştığını aktardı. Aşlar, “Haftada bir gün Yoğurt Pazarı’nda üretici kadınlara yer vermeye özen gösteriyoruz. Yeni yüzleri aramıza katmaktan da ayrıca mutlu oluyoruz. Bu projenin aynı zamanda örnek bir proje olduğunu da düşünüyoruz” dedi.

“Gelir kaynağı olmayan veya hiç çalışmamış kadınlara öncü olmak istiyoruz ”

Mersin’in 13 ilçesinden talep aldıklarını, birçok etkinlikte de bu stantlara yer vermeye çalıştıklarından söz eden Aşlar, özellikle gelir kaynağı olmayan ve hiç çalışmamış olan kadınlara öncü olmak istediklerini ifade etti. Pazarlarda daha çok kadın görmeye başladıklarını kaydeden Aşlar, “Evlerinde olan kadınlar artık kendi sahalarında, kendi imkanlarıyla, kendi varoluşlarını gösteriyorlar. Satış yapmak, sadece pazarda satış yapmaktan ibaret değil. Markalaşmadan ve standarda bindirmesinden tutun, bu işin gerçekten büyümesi için online satışa kadar, belki ileride kendi işyerlerini açmalarına kadar ve hatta süreç içinde kendileri gibi kadınlara istihdam sağlayacakları olanaklar olabilir. O yüzden bunu bir kıvılcım gibi görüyor ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda kadınlar bu şekilde kendi özgürlüklerini sağlayacak, kendilerini sosyo-ekonomik hayata kazandıracak ve Mersin’in tanıtımına da katkı sunacaklar” ifadelerine yer verdi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Kadın üreticiler, diğer kadınları da bu yelpazeye katılmaya davet ediyor

Üretici kadınlardan Ayşe Çetin, fermente sirkeleri ile pazarda yer bulduğunu belirterek, “Ben yeni gelmeye başladım ve çok güzel bir ortam. Böyle yerlere gelip giderken gördüm üretici kadın pazarlarını. Daha sonra nereye başvurulacağını öğrenerek kolaylıkla dahil oldum. Vatandaşlardan genellikle güzel tepkiler alıyorum” dedi. Kendisi gibi bu pazara gelmek ve katılmak isteyen kadınlara da seslenen Çetin, “Hiç çekinmesinler. Kadınlar için özellikle çok güzel yapılmış bir organizasyon. Bizimle ilgilenen ve bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Evinde el işi yapan, böyle işlerle uğraşan kadınları da buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Evinde yaptığı reçeller, çörekler ve pastalar ile pazarda stant kuran Aynur Ören, “Biz üretici kadınları düşünüp, böyle bir imkan sağladığı ve destek verdiği için Başkanımız Vahap Seçer ile eşi Meral Hanım’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. Nasıl bir başvuru süreci yaşadığını da anlatan Ören, ilk olarak oyuncak bebek yapımına katıldığından söz ederek, “Malzemeleri Büyükşehir getirdi ve oyuncakları yaptıktan sonra da bizden satın aldılar. Sonra da ‘Üye olmak ister misiniz?’ diye bir teklif geldi. Biz de üye olduk. Şimdi de stant açıyorlar ve geliyoruz. Çok güzel geçiyor, çok memnunuz” diyerek diğer kadınlara seslendi.

Habip: “Vahap Başkanımız sayesinde, bizler de artık bu piyasada var olduğumuzu biliyoruz”  

Kadın üreticilerden Gül Habip ise, Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşarak, yaptığı ürünleri satmak ve evine katkıda bulunmak istediğini belirttiğini söyleyerek, “Hemen geri dönüş sağladılar. Fuarlar ve festivaller oldu. Şimdi de buradayım ve evime katkıda bulunuyorum” dedi. Vatandaşlardan da çok olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Habip, “Yaptıklarımızı herkes takdir ediyor. El emeği, göz nuru işlerimizle evimize destek oluyoruz. Bu sayede çevremiz de genişliyor” ifadelerine yer verdi.

Stantların hem ev ekonomisine, hem de kendi ruhsal durumlarına çok iyi geldiğinden de söz eden Habip, “Ben başladığımda hiçbir şey bilmiyordum. Çok mücadele ettim, çok çalıştım ve halen öğrenmeye devam ediyorum. Vahap Başkanımız bizim en büyük destekçimiz, iyi ki var. O’nun sayesinde bizler de bu piyasada var olduğumuzu biliyoruz artık” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi