CHP’li Karakoz, Çineli Çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Karakoz, Çineli Çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı...

CHP’li Karakoz, Çineli Çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı... mersinmozaik.com

Karakoz, “Gerekli tarımsal sulamanın yapılması için derhâl Aydın’daki Devlet Su İşleri Bölge Müdürünüze talimat verin ve su problemini bir an önce çözün.”

-CHP AYDIN MİLLETVEKİLİMİZ EVRİM KARAKOZ AYDIN ÇİNELİ ÇİFTÇİLERİN SU SORUNUNU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIYARAK ÇÖZÜM ÜRETİLMESİNİ İSTEDİ...

-CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ ÇİNELİ ÇİFTÇİLERİN SU SORUNUNA ÇÖZÜM İSTEDİ...

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın Çineli çiftçilerin su sorununu TBMM gündemine taşıyarak Tarım Bakanlığına ve DSİ’ye çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

Aydın'ın Çine Çayı üzerinde yer alan tarımsal alanda mısır, karpuz, domates, biber gibi tarımsal ürünlerin yetiştirildiğini ve acil sulama ihtiyacının bulunduğunu belirten Karakoz, “Adnan Menderes Barajı ve Çine Çayı'ndan akan suyla tarım arazilerini sulayan çiftçilerimiz sıcaklığın 40 dereceyi aştığı şu günlerde oldukça dertlidir. Tarımsal üretim durma noktasına gelmiştir. Devlet Su İşleri tarımsal amaçlı suyu 15 – 20 gündür kapatmış durumdadır.” dedi.

MUHTARLARIMIZ MAĞDURİYETİ YETKİLİLERE İLETMİŞ...

Karakoz konuşmasında Çine ilçesine bağlı Camızağılı, Çaltı, Karakollar, Kargı, Umurköy ve Yolboyu mahalle muhtarlarının mağduriyetlerini yetkili makamlara iletmiş olmasına rağmen üreticilere hâlâ su verilmediğini ve mağduriyetin giderilmediğini söyledi.

-DSİ, SULAMA PROBLEMİNİ BİR AN ÖNCE ÇÖZMELİ...

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tarım Bakanı’na seslenen Karakoz, “Gerekli tarımsal sulamanın yapılması için derhâl Aydın'daki Devlet Su İşleri Bölge Müdürünüze talimat verin ve su problemini bir an önce çözün.” dedi.