CHP’li Erdem, “Eğitim Her Yıl Geriye Gidiyor…” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Erdem, “Eğitim Her Yıl Geriye Gidiyor…”

CHP’li Erdem, “Eğitim Her Yıl Geriye Gidiyor…” mersinmozaik.com

Erdem "Her gelen bakan, eğitim sistemini değiştirdi. Sınav sistemleri defalarca değişti, vatandaşlar artık hangi sistemin yürürlükte olduğunu bilemez hale geldi. Eğitime Merkezi Yönetim bütçesinden ayrılan pay %13,38’lerden, 2024 yılında %9,15 noktasına düştü. Bugün okullarda  güvenlik, temizlik, materyal vb. birçok konuda büyük sorunlar var. Köy okulları ve yatılı okullar neredeyse yok edilirken, imam-hatip ortaokul ve liseleri, özel okullar ve açık öğretim her geçen gün arttı. Çocuklarımız uluslararası testlerde AKP iktidarı öncesine göre okuma, matematik ve fen becerilerinde daha başarısız hale geldi…”

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan 20 milyondan fazla öğrenci bugün karne sevincini yaşarken, eğitim - öğretim yılının  bu yıl da sorunlar içinde tamamlandığını, ancak gelecek yılın daha sorunlu bir hal alacağını kaydetti.

Karnelerini alarak tatile giren tüm öğrencilere ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmene iyi bir tatil dileyen Erdem, ülkemizde eğitim sisteminin eğitimin tüm tarafları açısından yıldan yıla daha kötüye gittiğini, Akp iktidarının 22 yıllık icraatları sayesinde her gün daha da bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzaklaştırıldığını ifade etti..

Eğitim Gericiliğe Teslim Edilmek İsteniyor… 

İktidarın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını verdikleri, bilimsellikten uzak ve gerici bir eğitim modelinin gelecek yıldan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacağını belirten Mustafa Erdem, “Bu modelin adı bile bir siyasi partinin sloganını, içeriği ise yine aynı siyasi partinin ideolojisini barındırıyor…” dedi.

Türkiye Yüzyılı, AKP’nin yeni rejim inşasının deklarasyonudur.” diyen ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında hazırlanan müfredatla iktidarın istediği profile uygun, islami referanslar üzerinden öğrenci yetiştirmenin  amaçlandığının altını çizen Erdem, bu müfredatla değerler eğitiminin tüm derslere yaygınlaştırıldığı ve  değerleri fıtrat, edep, iffet, mahremiyet, sabır, fazilet, hadis, cedel, hikmet ve benzeri kavramlarla tüm derslerin islami bir içerikle şekillendirildiği bir müfredat hedeflendiğini söyledi.

Müfredat değişikliğinin amacının Cumhuriyet ve laik eğitimle hesaplaşmak olduğunu ve eğitimin gericiliğe teslim edilmek istendiğini  vurgulayan Erdem, tüm toplumun buna karşı elele mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim, Bir Sorunlar Yumağı!

Eğitim sisteminin Akp iktidarı döneminde tam bir sorunlar yumağı haline geldiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Yaklaşık 9 Bakan değiştirdiler ama liyakatsiz bakan ve yöneticileri sayesinde eğitim sistemi her gün geriye gitti.” dedi.

Çocukların AKP iktidarı öncesine göre okuma, matematik ve fen becerilerinde başarısız olduklarına dikkat çeken Erdem "Her gelen bakan, eğitim sistemini değiştirdi. Sınav sistemleri defalarca değişti, vatandaşlar artık hangi sistemin yürürlükte olduğunu bilemez hale geldi. Eğitime Merkezi Yönetim bütçesinden ayrılan pay %13,38’lerden, 2024 yılında %9,15 noktasına düştü. Bugün okullarda  güvenlik, temizlik, materyal vb. birçok konuda büyük sorunlar var. Köy okulları ve yatılı okullar neredeyse yok edilirken, imam-hatip ortaokul ve liseleri, özel okullar ve açık öğretim her geçen gün arttı. Çocuklarımız uluslararası testlerde AKP iktidarı öncesine göre okuma, matematik ve fen becerilerinde daha başarısız hale geldi. Sonuç olarak, 22 yıllık iktidarın sonunda eğitim niteliksizleşti, piyasalaştırıldı, dinselleştirildi

Mevcut öğretmenler de yoksulluk sınırının altında maaşlarla yaşam mücadelesi veriyor. Düşünebiliyor musunuz, bu ülkede öğretmen asgari ücretin altında maaşla çalıştırılıyor ve Milli Eğitim Bakanı bizi ilgilendirmez diyor.” görüşlerini dile getirdi.