Vali Pehlivan’dan Bayram Önlemleri Açıklaması… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan’dan Bayram Önlemleri Açıklaması…

Vali Pehlivan’dan Bayram Önlemleri Açıklaması… mersinmozaik.com

Pehlvan,"Turistik ziyaret amacıyla İlimize gelenlerin sayısı yaz aylarında daha da artmaktadır. İlimizde mevcut olan 605 otelde yaklaşık 43 bin yatak kapasitesiyle turistlere hizmet vermektedir. İlimiz aynı zamanda yazlıkların en çok olduğu illerden birisidir. Bugün itibariyle yaklaşık 55 bin yazlık bulunmaktadır. Bu da elbette ki özellikle yaz aylarında bir nüfus ve ziyaretçi yoğunluğuna vesile olmaktadır. Yaz boyu ve yıl boyu yaşanacak yoğunlukları da dikkate alarak trafik, güvenlik ve asayiş planlamalarımız ve uygulamamız yapılmaktadır…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli İlçesi Çeşmeli Uygulama noktasında Kurban Bayramı tatili süresince alınacak emniyet tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 Vali Pehlivan, yaptığı kapsamlı değerlendirmede, “Şu anda Mersin İlimizin giriş noktalarından birisi olan Çeşmeli yol- trafik kontrol noktasındayız. Burada gerek emniyet personelimiz gerek jandarma personelimiz müştereken trafik denetim, kontrol vazifesi yapıyor.

Malumunuz yarın arife günü, pazar günü de Kurban Bayramıdır. Kurban Bayramı'nı da içine alan hafta 9 günlük tatil ilan edilmiş durumdadır. Bayram günleri ve tatil günleri trafik yoğunlukları artıyor. Bu yıl bayram tatili aynı zamanda eğitim öğretim sezonunun sonuna da denk gelmiş oldu. Bugün itibariyle öğrencilerimiz karnelerini aldı. Öğrencilerimiz, aileleriyle birlikte bu bayram tatilini değerlendirmek üzere yollara çıktı. 

Tatillerde ilimizden diğer illere giden vatandaşlarımız olmakla birlikte, biz Mersin olarak genelde misafir kabul eden konumuzdayız. Her bayram tatilinde, yaz tatillerinde İlimize çok sayıda ziyaretçi geliyor. Nitekim geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda, İlimize giriş çıkış yapan araç sayısı 1 milyon 100 binin üzerine çıktı. Bunun 560 bini giren araç sayısıydı. İlimize ortalama 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçi girişi oldu. Şimdi de Kurban Bayramı arifesindeyiz. Kurban Bayramı tatilinde bu rakamın artacağını öngörüyoruz.”dedi. 

Mersin’e son yıllarda tatilci talebinin arttığını belirten Pehlivan; “Yoğun tatil beldelerine göre ekonomik olarak da nispeten daha uygun olması hasebiyle İlimize yoğun bir insan trafiği, ziyaretçi trafiği, turist trafiği gerçekleşiyor. Bu süreçteki yoğunluk trafiğe de yansıyor. 

Bu nedenle bizler de etkin bir planlama gerçekleştirdik. İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız trafikle ilgili müştereken hazırlıklarını yaptılar. Bu minvalde günlük 2.400 Emniyet personeli, 500 Jandarma personeli ve denizde de 50 de Sahil Güvenlik personeli olmak üzere 2.950 personel 9 günlük bayram süresince her gün görev yapacak.
Toplamda 9 gün boyunca 26 binin üzerinde personelimiz trafik-denetim-takip görevi icra edecek. Her gün İlimizin hem genel asayişini sağlamak hem de trafik hizmetlerini de vermek üzere 555 araç görevlendirmiş durumdayız. Toplamda 5 binin üzerinde araç bu hafta boyunca görev yapacaklar. 

112 Acil Çağrı Merkezimiz her daim olduğu üzere 7/24 esaslı çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlarımızın ulaştırdığı çağrıları karşılayacak ve ilgili kurumlara yönlendirecek.  Acil Sağlım servislerimiz yine görevlerinin başında olacak. 560’ı Uzman Doktor, 456’sı Pratisyen Hekim olmak üzere 1.804 personelimiz sadece acil servislerde 9 gün boyunca görev yapacak. Toplamda 7.086 sağlık personelimiz 9 günlük tatil boyunca görev alacak. Ayrıca 70 ambulansımız 232 personeliyle bu hafta boyunca hizmet vermek üzere hazır bulunacaktır.

AFAD birimimiz, 130’a yakın personeliyle bu hafta içerisinde dönüşümlü olarak hizmetlerini yerine getirecektir. İtfaiye birimleri, orman teşkilatı hasılı aslında normal şartlarda görevinin başında olup, 7/24 çalışan bütün kurumlarımız bu hafta boyunca bu yoğunluğu, trafikteki yoğunluğu, ziyaretçi yoğunluğunu dikkate alarak personel sayısını ve araç sayısını arttırmak suretiyle vazifelerini icra edecektir.

Turistik ziyaret amacıyla İlimize gelenlerin sayısı yaz aylarında daha da artmaktadır. İlimizde mevcut olan 605 otelde yaklaşık 43 bin yatak kapasitesiyle turistlere hizmet vermektedir. 
İlimiz aynı zamanda yazlıkların en çok olduğu illerden birisidir. Bugün itibariyle yaklaşık 55 bin yazlık bulunmaktadır. Bu da elbette ki özellikle yaz aylarında bir nüfus ve ziyaretçi yoğunluğuna vesile olmaktadır. Yaz boyu ve yıl boyu yaşanacak yoğunlukları da dikkate alarak trafik, güvenlik ve asayiş planlamalarımız ve uygulamamız yapılmaktadır. 

Ben bu vesileyle yola çıkmış ve çıkacak olan bütün vatandaşlarımıza kuralları hatırlatmak istiyorum. Özellikle İçişleri Bakanlığımızın hazırlamış olduğu kamu spotlarında yer alan “Kemerini tak, yola odaklan, hızını düşür.”çağrılarını hatırlatmak isterim. Bu 3 temel başlık en hayati tedbirlerdendir. Lütfen emniyet kemerimizi muhakkak atalım. Seyir halindeyken yola odaklanalım. Cep telefonu ve benzeri dikkatimizi dağıtacak unsurlardan uzak duralım ve hız limitlerine muhakkak ve muhakkak riayet edelim. Kendi güvenliğimiz, beraberimizde seyahat eden ailelerimizin güvenliği, sevdiklerimizin güvenliği ve trafikte seyreden diğer insanların güvenliği için bunlara harfiyen riayet edelim.

Elbette bunlarla birlikte trafikteki bütün diğer kuralları da hatırlatmak istiyoruz. Işık uyarıları, işaretlerle uyarılar ve trafikte görev yapan gerek Jandarma personelimizin gerek Emniyet personelimizin uyarılarına lütfen bir bütün halinde riayet edelim. 

Bayram yolunun sonu Bayram sevinci olsun. Bayram hüzne dönüşmesin.
Bunu müşterek bir hassasiyetle ortaya koyar ve hepimiz buna riayet edersek bu sevinç hüzne dönüşmez. Bayramları bayram gibi yaşarız. 

Diğer bir hatırlatmamız çevre ve orman yangınları konusunda hassasiyet gösterilmesidir. Orman yangın riski en yüksek İllerden birisiyiz. Lütfen yangına sebebiyet vermesi muhtemel hususlarda azami özen gösterelim. Bu konudaki yasaklara riayet edelim. Yangın çıkartabilecek arıkları asla çevreye bırakmayalım.

Bu hafta boyunca görev yapacak olan bütün arkadaşlarımıza, personelimize başarılar diliyorum. Her kademede, her birimimizde görev yapacak mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

Seyahat edecek vatandaşlarımıza, İlimize gelecek olan vatandaşlarımıza, ziyaretçilerimize hayırlı bayramlar, sağlık, esenlik içerisinde günler, kazasız, kayıpsız günler diliyorum.
Kurban Bayramı'na girmek üzereyiz. Şimdiden başta Mersinli kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Hayırlara, iyiliklere, güzelliklere, vesile olmasını temenni ediyorum.” görüşlerini dile getirdi.

Vali Pehlivan, Çeşmeli Uygulama noktasına aracıyla gelen vatandaşlara trafik tedbirleri ile ilgili hatırlatmalarda bulunarak Kurban Bayramlarını kutladı, iyi tatiller diledi.  

Vali Pehlivan’a, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve trafik birimlerinin personeli eşlik etti.