CHP’li Kış’tan Bakan Bolat’a soru... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Kış’tan Bakan Bolat’a soru...

CHP’li Kış’tan Bakan Bolat’a soru... mersinmozaik.com

Kış, "Kurban Bayramı için alışveriş yapacak vatandaşlarımızı korumak, uyarmak adına merdiven altı ürünlerin satışına yönelik tespitleriniz oldu mu? Bunlar daha çok hangi ürünler? Merdiven altı üretimi önlemeye yönelik ne gibi tedbirler alındı? 6- Kurban bayramı öncesi, vatandaşların sağlığını korumak adına, korsan kasapları, hijyen olmayan, kalitesiz ve fason kesim aletleri ve makinelerin satışını, üretimini yapanları tespit ettiniz mi? Bunları önlemek adına bakanlığınızın aldığı tedbirler nelerdir?"

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış,  Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat'a kontrolsüz fiayat artışlarına dönük sorular yöneltti.

Bakan Bolat'ı denetim sonuçlarını açıklamya çağıran Kış, şu soruların cavaplanmasını istedi:

1- Kurban Bayramı öncesi, fırsatçılığın ve stokçuluğun önüne geçmek üzere, fahiş fiyatları önlemek adına Ticaret Bakanlığı ekiplerince marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik gerekli denetimler yapılmış mıdır?

2- Mersin ilimiz başta olmak üzere, marketlere yönelik yapılan haksız fiyat artışı ve etiket denetiminde, aykırılık tespitleriniz oldu mu? Kesilen cezalar nelerdir? Denetimlere yönelik sonuçları paylaşır mısınız?

3- Denetimlerde ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunan ürünler nelerdir?

4- Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında artış yapanlar tespit edilmiş midir? Bu tespitlerin yaptırımları nelerdir?

5- Kurban Bayramı için alışveriş yapacak vatandaşlarımızı korumak, uyarmak adına merdiven altı ürünlerin satışına yönelik tespitleriniz oldu mu? Bunlar daha çok hangi ürünler? Merdiven altı üretimi önlemeye yönelik ne gibi tedbirler alındı?

6- Kurban bayramı öncesi, vatandaşların sağlığını korumak adına, korsan kasapları, hijyen olmayan, kalitesiz ve fason kesim aletleri ve makinelerin satışını, üretimini yapanları tespit ettiniz mi? Bunları önlemek adına bakanlığınızın aldığı tedbirler nelerdir?