MERSİN BÜYÜKŞEHİR SAHİL BÖLGE YOLLARINI YENİLİYOR... | MERSİN MOZAİK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR SAHİL BÖLGE YOLLARINI YENİLİYOR...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR SAHİL BÖLGE YOLLARINI YENİLİYOR... mersinmozaik.com

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, “Taşlar tamamen kırılmıştı. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik. Yürüyüş yollarımızın taşları yenilendi ve Kızkalesi’ne yakışır bir yol oldu”

-BÜYÜKŞEHİR, KIZKALESİ’NDE FİZİKİ KOŞULLARI YETERSİZ YOLLARI İŞLEVSEL HALE GETİRİYOR...

Kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, sokak ve ana yolların yapım ve yenileme çalışmalarını da hızlıca tamamlamaya devam ediyor. Gerek altyapı çalışmaları gerekse de doğal şartlar sebebiyle bozulan, eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan yollarda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ekipler, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde de yenileme yaptı.

Yenileme çalışmaları kapsamında 550 metre uzunluğundaki, ortalama genişliği 4 buçuk metre olan sahil bandında faaliyette bulunan ekipler sahil yürüyüş yolunu yeniledi.  Çalışmalar kapsamında 650 metre de bordür taşı döşeyen ekipler, zamanla eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan yolu çok kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yeni görünümüne kavuşturdu. Özellikle turistik bir bölge olması sebebiyle, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan ilçede gerçekleştirilen çalışma, vatandaşlardan ve esnaftan da tam not aldı.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Muhtar Kale: “Kızkalesi, mavi bayraklı plajlarımızdan biri”

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, Büyükşehir Belediyesi’nin Kızkalesi’nde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların oldukça zaruri olduğunu kaydederek, “Taşlar tamamen kırılmıştı. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik. Yürüyüş yollarımızın taşları yenilendi ve Kızkalesi’ne yakışır bir yol oldu” dedi. Sahillerin ayna görevi gördüğünü de sözlerine ekleyen Kale, insanların aileleriyle birlikte sahilde zaman geçirirken bazı kriterlere de dikkat ettiğini belirterek, “Buraya gelen insanlar güneşlenmeye ve denize geliyor. Dolayısıyla sahildeki düzen, temizlik, intizam ve ailelerin rahat etmesi; buradaki işletmecilere, otellere ve misafirlere pozitif anlamda katma değer sağlıyor. Burası, Büyükşehir Belediyesi’nin mavi bayraklı plajlarından biri. Bu deniz ve sahil başka bir yerde yok. Bu anlamda Büyükşehir’in katkısı çok büyük. Kızkalesi, Mersin’in dünyaya açılan kapılarından biri” diye konuştu.

Çalışkan: “Başkanımızın yönetim anlayışı ile sahillerimiz hem temiz hem de düzenli”

Kızkalesi Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan, yürüyüş yolu çalışmalarının çok kısa bir sürede tamamlandığını aktararak, “Büyükşehir, 1 hafta gibi çok kısa bir sürede, kimseyi rahatsız etmeden ve mükemmel bir şekilde yol çalışmalarını bitirdi. Sahillerimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine geçtiğinden beri çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in dönemi ile sahillerimiz tertemiz. Yerde bir çöp bile bulamazsınız. Buradaki ekibi de mükemmel. Erkenden gelip şezlongları dizip, çöpleri topluyor ve insanlara hizmet ediyorlar” dedi.

Yürüyüş yolunun çok kısa bir sürede tamamlanması, ilçe halkını ve esnafı memnun etti

Kızkalesi’nde işletmeci Ahmet Albayrak, Kızkalesi Plajı’nın son yıllarda oldukça temiz olduğunu ve plajda yaşanan bu olumlu değişimle ilgili konuşarak, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizkızı Turizm A.Ş. geldikten sonra, plajlarımız daha temiz ve daha düzenli. Başkanımız Vahap Seçer’in, sezon öncesi yürüyüş yolu çalışmalarını hızlandırması bizim için büyük bir mutluluk.  Hem gelen misafirlerimiz, hem de esnaf için daha iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Kızkalesi’nde işletme sahiplerinden Cengiz Ünal ise, “Çalışmalarından dolayı hem Büyükşehir’e, hem de Deniz Kızı Turizm A.Ş.’ye teşekkür ediyorum. Sahilde yapılan çalışmalardan memnunuz. Şu anda temizlik ve düzen gayet iyi. Böyle devam etmesini isteriz” sözlerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir sahil bandında rahat ve güvenli bir şekilde yürüyüş yapmak, denize girmek ve ailesiyle birlikte keyifli zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için kent genelinde huzurlu ortamlar yaratmaya devam ediyor. 9 günlük uzun bayram tatilinde binlerce misafir ağırlayacak olan Kızkalesi sahil yürüyüş yolu yenilenen yüzüyle konuklarını karşılayacak.

Ek küçük resmi