Sahilde kıyılmış atık kirliliği... | MERSİN MOZAİK

Sahilde kıyılmış atık kirliliği...

Sahilde kıyılmış atık kirliliği... mersinmozaik.com

Tekne Balıkçısı, "Kirlilik balık nesline büyük zarar veriyor, ayrıca bilindiği gibi deniz sezonu da başladı. Denize girenler ister istemez su yutuyor, tabii plastik zerreciklerle birlikte. Yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz..."

Mersin’in merkez sahilinde zereciklere bölünmüş atık kirliliğinin yoğunluğu dikkat çekiyor...

Özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde artan kirlilik, deniz sezonun başlamasıyla birlikte insan sağlığını tehdit boyutuna ulaştığı belirtiliyor.

Kirliliğin limana yükleme-boşaltma için uğrayan gemilerden kaynaklandığını belirten tekne balıkçıları, ilgili makamların denetimde yetersiz kaldıklarını savunuyorlar.

Limana girmek üzere bekleyen gemilerin atık bıraktıklarını defalarca gördüğünü söyleyen bir tekne balıkçısı, "Biz genellikle İdamyurdu Meydanı önünde takılıyoruz. Hafta sonları ve tatil günlerinde sahili kıyılmış çöp atığı kaplıyor. Nedeni limana girmek üzere açıkta bekleyen gemiler, çünkü kıyılan çöpleri denize bırakıyorlar. Biz tekne sahipleri olarak, boşaltım yapıldığını avlanırken sürekli görüyoruz. İlgili kurumlar denetimde yetersiz kalıyor. Kirlilik balık nesline büyük zarar veriyor, ayrıca bilindiği gibi deniz sezonu da başladı. Denize girenler ister istemez su yutuyor, tabii plastik zereciklerle birlikte. Yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz..." görülerini dile getirdi.