CHP’Lİ AKAY’DAN ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİ İKAZ... | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ AKAY’DAN ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİ İKAZ...

CHP’Lİ  AKAY’DAN ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİ İKAZ... mersinmozaik.com

Akay, "Elektrik dağıtımı yapan firmalar, elektrik nakil hatlarında gerekli bakım ve onarım çalışması yapmadığı için ülkemizin dört bir yanında, özellikle de ormanlık bölgelerde sürekli elektrik kesintileri yaşanmakta ve vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili firmaları ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ülkemizin canı yanmadan gerekli önlemleri alın, gereken bakım çalışmalarını bir an önce yapın."

MİLLETVEKİLİ AKAY ELEKTRİK KAYNAKLI ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKTİ, ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİ UYARDI...

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, elektrik kaynaklı orman yangınlarına dikkat çekerek elektrik dağıtım şirketlerine "bakım" uyarısında bulundu. Milletvekili Akay, elektrik hatlarının sorumluluğunun özelleştirilen dağıtım şirketlerinde olduğunun altını çizerek denetimsizliğin had safhada olduğunu, enerji nakil hatlarından kaynaklı çıkan yangınların bakımsızlıktan kaynaklandığı dile getirdi.

 
ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR...
Elektrik dağıtım şirketlerindeki denetimsizliğe dikkat çeken Milletvekili Akay, "2009 yılında başlatılan özelleştirme süreciyle elektriği özel sektör dağıtmaya başladı. Bu tarihten itibaren mahalle ve köylerden geçen elektrik hatlarının sorumluluğu da özelleştirilen dağıtım şirketlerine geçti. Bu durum ne yazık ki denetimsizliği de beraberinde getirdi. Elektrik şirketleri belli periyotlarla hatları kontrol etmek ve bakımlarını yapmak zorunda fakat görüyoruz ki şirketler bu sorumluluklarını yerine getirmiyor. Ne yazık ki enerji nakil hatlarından kaynaklı çıkan yangınların bakımsızlıktan kaynaklandığı ortaya çıkmaktadır." dedi. 
ENERJİ NAKİL HATLARINDAN KAYNAKLANAN YANGIN SAYISINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ VAR...
 Elektrik dağıtım şirketlerinin sorumsuzluğundan kaynaklanan yangınlara dikkat çeken CHP'li Akay, "Son yıllarda enerji nakil hatlarından kaynaklanan yangınların sayısı ve yanan alanda da önemli artışlar meydana geldiği gözlenmektedir. Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; 1977-2023 yılları arasında 13 bin 119 adet yangın çıktı, çıkan yangınlar sonucunda ise 141 bin 342 hektar ormanlık alanınız yandı. OGM’nin 2023 Orman Yangınları Değerlendirme Raporu’na göre; 2023 yılında Enerji Nakil Hatları ve Trafolarının sebep olduğu yangınların oranı yüzde 5 olurken, 2021 yılında enerji nakil hatlarından kaynaklı yangınlarda 37 bin hektarlık alan kül oldu." ifadelerini kullandı.
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına konu hakkında çağrıda bulunan Milletvekili Akay, "Elektrik dağıtımı yapan firmalar, elektrik nakil hatlarında gerekli bakım ve onarım çalışması yapmadığı için ülkemizin dört bir yanında, özellikle de ormanlık bölgelerde sürekli elektrik kesintileri yaşanmakta ve vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili firmaları ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ülkemizin canı yanmadan gerekli önlemleri alın, gereken bakım çalışmalarını bir an önce yapın." dedi.