SEÇER, ‘GADİR HUM BAYRAMI’ KUTLAMASINDA... | MERSİN MOZAİK

SEÇER, ‘GADİR HUM BAYRAMI’ KUTLAMASINDA...

SEÇER, ‘GADİR HUM BAYRAMI’ KUTLAMASINDA... mersinmozaik.com

Seçer, “Mersin’de yaşamaktan mutluyuz. 2019’dan sonra herkesi seven; dini, mezhebi, meşrebi, yaşam biçimi, zenginliği, fakirliği, bölgesi, mahallesi ne olursa olsun herkesi kendisi gibi gören bir belediye başkanınız var. Bu anlayışımızdan dolayı kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. İncindik incitmedik; üzüldük, üzmedik; ötelendik, darbe yedik, ne öteledik, ne de darbe vurduk. Dimdik ayakta durduk...”

-SEÇER: “HERKESİ KENDİ GİBİ GÖREN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR...”

-“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU 31 MART’TA GÖRDÜK...”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle düzenlenen ‘Gadir Hum Bayramı’ kutlamasına katılım sağladı.

Cumhuriyet Mahallesi Kilikya Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, DEM Parti Mersin İl Eş Başkanları Reşat Aşan ve Bedriye Kuş, TİP Mersin İl Başkanı Ahmet Paket, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özgenç, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlgar Baharlu, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği  Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu, Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin Katolik Kilisesi Pederi Roshan Cordeiro, Meclis üyeleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Başkan Seçer: “Herkesi kendi gibi gören bir belediye başkanınız var”

Gadir Hum Bayramı’nda bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Seçer, insanların Mersin gibi kozmopolit bir şehirde huzur içerisinde yaşadığını söyledi. Başkan Seçer, “Mersin’de yaşamaktan mutluyuz. 2019’dan sonra herkesi seven; dini, mezhebi, meşrebi, yaşam biçimi, zenginliği, fakirliği, bölgesi, mahallesi ne olursa olsun herkesi kendisi gibi gören bir belediye başkanınız var. Bu anlayışımızdan dolayı kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. İncindik incitmedik; üzüldük, üzmedik; ötelendik, darbe yedik, ne öteledik, ne de darbe vurduk. Dimdik ayakta durduk” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Doğru yolda olduğumuzu 31 Mart’ta gördük”

Mersin’de insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Seçer, İnsanların mutluluğu, insanların huzuru, insanların kendisini iyi hissetmesi bizim için en önemli kazanım’‘En büyük projemiz; insanların huzurunu yerine getirmek’‘Herkesin kimliği, herkesin mezhebi, meşrebi, dili, inancı, onun onurudur, şerefidir dedik. Bu anlayışımızı da devam ettireceğiz. Çünkü doğru yoldayız. Doğru yolda olduğumuzu da 31 Mart’ta gördük. En Batı uçtan en Doğu uca kadar; ‘Bu başkanın mezhebi bu, meşrebi bu’ demedi. Mersinli; ‘Ben mutluyum’ dedi ve sahiplendi. Bu bir siyasi konuşma değildir, bu Mersin’in sosyolojik tespitidir. Şu anda Mersin’de tablo budur” diye konuştu.

Seçer, konuşmasını katılımcıların Gadir Hum Bayramı’nı kutlayarak sonlandırdı. Seçer, “Bugün burada kendileri için çok önemli bir gün olan Ğidir Ğadir’i kutlayan bir topluluk var. Herkesin buna saygı duyduğu bir kent Mersin. Ama bu topluluk; Dini ve anlayışı ne olursa olsun herkesin Allah’ı birdir anlayışıyla herkese saygı duyan bir topluluktur. Bu topluluğun üyesi olmaktan da gurur duyuyorum. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Uğurel: “Böyle günler sevgi ortamının oluşturulması için fırsattır”

Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel konuşmasında, Gadir Hum’un dünya tarihindeki en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti. Gadir Hum gibi bayramların insanların kardeşçe bir araya gelmesi için önemli olduğunu vurgulayan Uğurel, “Böyle günlerin insanların yakınlaşmaları ve toplum içerisinde barış ve sevgi ortamının oluşturulması açısından büyük fırsatlar sunduğunu vurgulamak isterim. Şu bir gerçektir ki, bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, haksızlık karşısında yürek birliği yapmaya ihtiyacımız vardır. Aramızdaki fikir farklılıklarını, anlaşılmazlık konusu yapmak yerine zenginlik olarak kabul edip, farklı grupların fikirlerinden insanlık adına faydalı anlamlar çıkarmak bizleri birbirimize biraz daha yakınlaştıracaktır. Çünkü tüm insanlar en nihayetinde kardeştir ve bu kardeşliği korumak en kutsal görevdir” dedi. Uğurel, konuşmasını bitiriken Hz. Ali’nin bir cümlesini örnek vererek, herkesin Gadir Hum Bayramı’nı kutladı.

Programda hoca Ali Yıldız tarafından dua yapıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlgar Baharlu'nun, Gadir Hum ile ilgili konuşmasının ardından, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği  Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu da bir  konuşma gerçekleştirdi. Program, Hırisi dağıtımı ile sona erdi.

Başkan Seçer son olarak da dernek binasını inceledi.

Ek küçük resmi