CHP İl Başkanı Ömür, “Sivas Katliamı İnsanlık Suçudur…” | MERSİN MOZAİK

CHP İl Başkanı Ömür, “Sivas Katliamı İnsanlık Suçudur…”

CHP İl Başkanı Ömür, “Sivas Katliamı İnsanlık Suçudur…” mersinmozaik.com

Ömür, “Sivas Katliamı, insanların farklılıkları hedef almış bir insanlık suçudur. Ve bugün ülkemizde farklı düşüncelere düşmanca tavır hala devam etmektedir. Ne yazık ki 31 yıl önce Sivas’ta vahşi yüzünü gösteren gerici zihniyet bugün hala canlılığını korumaktadır…”

Sivas-Madımak Oteli’nde yaşamını kaybeden aydınlar, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de tepkilerle anılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür, karanlıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Katliamın hukuk önünde hesabının sorulmadığına dikkat çeken Ömür, ”31 yıl önce bugün, insanlık tarihinin en utanç verici günlerinden biri yaşandı. Kardeşlik türküleriyle, şiirleriyle, sanatıyla yoğrulmuş insanlarımız, gözleri dönmüş gericiler tarafından Madımak Oteli'nde yakıldı.

31 yıl önceki bu katliam o gün engellenemediği gibi, hukuk önünde de ne yazık ki hesabı sorulamadı. Failleri belli olan davasında adalet tesis edilemedi, faillerin çok azı yargı önüne getirilebildi, failler çeşitli sebeplerle bir bir tahliye edildi ve ‘zamanaşımı’ kararıyla bu katliam cezasız bırakıldı.

Sivas Katliamı, insanların farklılıkları hedef almış bir insanlık suçudur. Ve bugün ülkemizde farklı düşüncelere düşmanca tavır hala devam etmektedir. Ne yazık ki 31 yıl önce Sivas’ta vahşi yüzünü gösteren gerici zihniyet bugün hala canlılığını korumaktadır.

Sivas Katliamı'nda vahşilerin kurbanı olan aydınlarımızı saygıyla anıyoruz. Karanlıkla mücadele kararlılığımızı da buradan tekrarlıyoruz.”görüşlerini dile getirdi.