MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘BÖLGESEL TRİATLON LİGİ’NİN 7. BÖLGE 2. ETAP’ YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI... | MERSİN MOZAİK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘BÖLGESEL TRİATLON LİGİ’NİN 7. BÖLGE 2. ETAP’ YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘BÖLGESEL TRİATLON LİGİ’NİN 7. BÖLGE 2. ETAP’ YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI... mersinmozaik.com

Kunt, “M1-M2, M3 kategorisinde katılan tüm sporcularımızın ikinci etap yarışını tamamlaması halinde diskalifiye olmaması koşuluyla federasyonumuzun gerçekleştireceği Türkiye final yarışına hak kazanacaklar. Biz aynı zamanda 7 bölgeden sorumluyuz ama merkezimiz Mersin olmak üzere burada iki yarışımızı gerçekleştirdik. Ev sahipliği yaptığı için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

-‘BÖLGESEL TRİATLON LİGİ’NİN 7. BÖLGE 2. ETAP’ YARIŞMASI BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

Mersin’in bir spor kenti olması ve 7’den 70’e sporun teşvik edilmesi için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7. Bölge 2. Etap’ yarışına ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yarışma Macit Özcan Spor Tesisleri’nde M1 (9-10), M2 (11-12), M3 (13-14) ve tasnif dışı başvuruların sayıldığı yıldız, genç ve yaş grupları kategorisinde düzenlendi.

Yüzme ve koşu olmak üzere 2 aşamadan oluşan Aquatlon yarışmasında kız ve erkek sporcular önce yüzdüler ardından koşu parkurunu deneyimlediler. 96 sporcunun zorlu parkurda yarıştığı ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışma sonrası sporculara rozetleri verildi. Diskalifiye olmamak şartı ile 2. Etap yarışmalarını tamamlayan M1-M2 ve M3 sporcuları Türkiye final mücadelesinde yarışmak için hak kazandılar.

Yarışma sonucuna göre; M1 erkekler kategorisi birincisi Poyraz Efe Özer, M2 erkekler kategorisi birincisi Eymen Ege Yıldırım, M3 erkekler kategorisi birincisi Rüzgar Kasımoğlu olurken; M1 kızlar kategorisinde Cemre Tuncer birinci, M2 kızlar kategorisinde Nisanur Atman birinci, M3 kızlar kategorisinde Yasemin Olğar birinci oldu.

Gökayaz: “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun her branşına destek veriyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7. Bölge 2. Etap’ yarışmasına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Gökayaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun her branşına destek verdiğimiz gibi bu yarışta beraberiz. Yarışmada 96 sporcumuz bir araya gelip yarıştı ve güzel bir organizasyon oldu. Büyükşehir olarak gerçekten güzel işler yapmaya çalışıyoruz ve daha da yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız da kendi organizasyonlarımız da var” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın yüzme ve koşu olmak üzere 2 ayrı etaptan oluştuğunu kaydeden Gökayaz, “Yarışmada dereceye giren bütün sporcular direkt olarak Türkiye finaline gitmeye hak kazanıyorlar. Yarışmanın böyle bir önemi de var. Yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Kunt: “Ev sahipliği yapan Büyükşehir’e teşekkür ederiz”

Türkiye Triatlon Federasyonu Bölgesel Lig Sorumlusu Edip Kunt, daha önce de Macit Özcan Spor Tesislerinde yarışma düzenlediklerini ve bölgesellikte federasyon yarışmasının bu sene 3.’sünü gerçekleştirdiklerini kaydetti. 9-14 yaş arası çocukların altyapı seçimleri için yarışma düzenlediklerini belirten Kunt, “M1-M2, M3 kategorisinde katılan tüm sporcularımızın ikinci etap yarışını tamamlaması halinde diskalifiye olmaması koşuluyla federasyonumuzun gerçekleştireceği Türkiye final yarışına hak kazanacaklar. Biz aynı zamanda 7 bölgeden sorumluyuz ama merkezimiz Mersin olmak üzere burada iki yarışımızı gerçekleştirdik. Ev sahipliği yaptığı için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yarışmanın oldukça keyifli geçtiğini söyleyen Kunt, Aquatlon için tesisin oldukça uygun ve güvenli bir yer olduğunu dile getirdi. Kunt, “Çünkü trafiğe kapalı alan olması bizim için kaçınılmaz bir fırsat. Bizim bölgesel yarışlarımızın resmi olduğu kategoriler M1 9-10 yaş, M2 11-12 yaş, M3 13-14 yaş grubudur. 14 yaşından sonra yıldız, elit grubu ve yaş grupları gerçekleşir fakat bizim bölgemizde triatlona yatkın sporcularımız olduğu için bu kategorilerde tasnif dışı başvurup yarışımızda yer alabiliyorlar.  Burada gerçekleştirdiğimiz resmi olan Türkiye finali için bilet almaya hak kazanan sporcularımız M1-M2-M3 kategorileridir” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Aileler, yarışma boyunca çocuklarına destek oldu

Velilerden Sevcan Yıldız oğlunun M1’den beri bu sporu yaptığını dile getirerek, “Yaklaşık 3 yıldır triatlona katılıyoruz. Oğlum çok severek yapıyor. Hedefimiz Türkiye finalleri ve hedefimize ulaşacağız. Burası farklı bir ortam. Bizim için de bir değişiklik oluyor” diye konuştu.

Velilerden Gamze Küpük ise oğlunun M2’de 3. olduğunu kaydederek, “Çok mutluyuz. Bizim için bitirmesi bile yeterliydi. Normalde sadece yüzme ile ilgileniyordu. Büyükşehir’in ev sahipliği yapmaları çok önemli. Sporu her çocuğa tavsiye ediyorum çünkü spor ders başarısını kuvvetlendiren bir olay. Benim oğlumun ders başarısı da gayet iyi. Büyükşehir’e bu konuda destekleri için hem teşekkür ediyorum hem de daha fazlasını istiyoruz” dedi.

Çocuklar, zorlu parkurda ter döktü

M2 kategorisinde yarışan çocuklardan Doruk Yıldız, lisanslı yüzücü olduğunu belirterek “Başta insan ister istemez biraz zorlanıyor. Yüzmemde sıkıntı yoktu ama koşu biraz zordu. Çok keyif aldım çünkü iki tane sevdiğim spor dalıydı. Yüzme zaten ana branşım. Benim için çok güzel bir gündü” dedi.

M2 kategorisinde yarışan Egemen Gedik de “Her ikisi de sevdiğim spor. Yüzme kolaydı ama koşuda uzun süre konuştuğumuz için yorulduk. Triatlon çok eğlenceli bir spor bana göre herkese de öneriyorum. Ben bu spora dokuz yaşında başladım o zamandan beri de yüzüyorum ve yüzmeyi çok seviyorum. Sıcak olması biraz başımı ağrıttı ama ben de arkadaşlarım gibi eğlenceli zaman geçirdim” diye belirtti.

M3 kategorisinde yarışan Fatma Buğlem Dev, parkurun beklediğinden kolay olduğunu söyleyerek, “Ben gözümde çok büyütmüşüm çok zor görünüyordu ama kolay geçti. Benim ilk yarışımdı. Stresten iki gündür hiçbir şey yememiştim ama buraya gelince her şey değişti ve rahatladım” dedi.

Yarışma için Edirne’den gelen çocuklardan Cemil Ayaz Küpük “Daha önce de yüzme yarışlarına katıldım ama triatlon ilk deneyimimdi. Biraz yorucuydu ama eğlenceliydi. Yüzme iyiydi ama koşu zordu. Erkeklerde üçe girdim çok mutluyum” sözlerine yer verdi.

Ek küçük resmi