VALİM PEHLİVAN, KIBRIS BARIŞ HAREKATININ ‘ANI SERGİSİ’ AÇILIŞINDA... | MERSİN MOZAİK

VALİM PEHLİVAN, KIBRIS BARIŞ HAREKATININ ‘ANI SERGİSİ’ AÇILIŞINDA...

VALİM PEHLİVAN, KIBRIS BARIŞ HAREKATININ ‘ANI SERGİSİ’ AÇILIŞINDA... mersinmozaik.com

Açılışa; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz, Mezitli Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Alp Eren Yılmaz, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve İl Protokolü katıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılı kapsamında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nın düzenlediği ‘Anı Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Mersin Deniz Müzesi’nde, Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili video gösteriminin izlenmesinin ardından açılış kurdelesini beraberindeki heyet ile birlikte kesen Vali Pehlivan; “20 Temmuz 1974 tarihinde kahraman ordumuz, Kıbrıs’ın hem Türk kesimine hem Rum kesimine barış getirmek üzere yola çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarımızı garantör ülke olarak kullanmak gereği hasıl oldu ve oradaki soydaşlarımıza yaşatılan ağır baskılara, zulümlere son vermek için Barış Harekâtı başlatıldı. Kahramanca verilen mücadeleler neticesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelleri o günlerde atıldı. Bu vesileyle aziz Şehitlerimize, ebediyete irtihal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu serginin oluşumunda emeği geçen başta Garnizon Komutanımız olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına İlimizde Başkonsolosluk görevini yapmakta olan Sayın Başkonsolosumuza, katkı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Daha nice 50 yıllar, 100 yıllar, 500 yıllar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyada tanınmış bir halde yoluna devam etmesini temenni ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan ve beraberindekiler tarafından, Deniz Müzesi Yavuz Sergi Salonunda; harekât öncesi, harekât sırası ve harekât sonrasında çekilen fotoğraflar, kullanılan ve günümüze kalan objeler ve o döneme ait belge ve evrakların sergilendiği alan gezildi.

Programa; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz, Mezitli Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Alp Eren Yılmaz, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve İl Protokolü katıldı.