LGS GÜLNAR VE AYDINCIK BİRİNCİLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZİNDEN... | MERSİN MOZAİK

LGS GÜLNAR VE AYDINCIK BİRİNCİLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZİNDEN...

LGS GÜLNAR VE AYDINCIK BİRİNCİLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZİNDEN... mersinmozaik.com

Anamurluoğlu, “Başarımızın altında yatan en büyük nedenlerden birisi öğretmen, öğrenci, veli işbirliğini sağlamaktır. Bu işbirliğini sağlamlaştırmak adına her ay öğretmenlerimiz tarafından veli araması yapılmakta olup, her öğrencimizin evine ziyaret yapmaktayız. Ayrıca öğrencilerimize her branştan soru bankasının yanı sıra haftalık ücretsiz deneme sınavları yapılmaktadır. Velilerimizden aldığımız memnuniyet ve ortaya koyduğumuz başarı bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki yılda daha başarılı olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

-BÜYÜKŞEHİR’İN EĞİTİM KALİTESİ HER GEÇEN YIL KATLANARAK ARTIYOR...

Mersin’i öğrenci kenti haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında açtığı Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden yararlanan öğrencilerin başarısıyla gururlandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kurs Merkezleri’nin başarı oranı profesyonel ekibi ile günden güne artarken, dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve öğrenciler için umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Tarsus’tan Anamur’a kadar pek çok noktada faaliyet gösteren Kurs Merkezleri’nde eğitim gören Yusuf Pınar ve Ceren Karaköy 2024 Liselere Geçiş Sistemi sınavında ilçe birincisi olarak istedikleri liselere yerleşti. Gülnar’da yaşayan Yusuf Pınar, Büyükşehir ekiplerinin de desteğiyle 90 soruda 2 yanlış yaparak hayali olan Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne yerleşti. Aydıncık’ta yaşayan ve ilçesinde Büyükşehir’in kurs merkezi dışında eğitim alma şansı olmayan Ceren Karaköy ise 90 soruda 3 yanlış yaparak hem ilçe birincisi oldu hem de hayali olan Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi’ni kazandı.

Anamurluoğlu: “Aydıncık’ta LGS birincisi çıkarmanın gururunu yaşıyoruz”

LGS birincisi çıkarmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Aydıncık Şubesi Müdürü Erdem Anamurluoğlu, “Başarımızın altında yatan en büyük nedenlerden birisi öğretmen, öğrenci, veli işbirliğini sağlamaktır. Bu işbirliğini sağlamlaştırmak adına her ay öğretmenlerimiz tarafından veli araması yapılmakta olup, her öğrencimizin evine ziyaret yapmaktayız. Ayrıca öğrencilerimize her branştan soru bankasının yanı sıra haftalık ücretsiz deneme sınavları yapılmaktadır. Velilerimizden aldığımız memnuniyet ve ortaya koyduğumuz başarı bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki yılda daha başarılı olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Aydıncık’ta öğrencilerin gidebileceği başka kurs merkezi olmamasından dolayı çok kıymetli bir hizmet verdiklerini belirten Anamurluoğlu, “Öğrencilerimizin yanında olduğu ve eğitimde fırsat eşitliğini sağladığı için Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Her yıl ilçemizde birinci çıkarıyoruz” diye konuştu.

Geyik: “Gülnar’da gelenek yine bozulmadı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şubesi sorumlusu ve rehber öğretmeni Cansu Geyik ise, “Gülnar’da gelenek yine bozulmadı. Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yılda ilçe birincisi Gülnar Kurs Merkezi’mize kayıtlı öğrencimiz oldu. Öğrencimizin özverili çalışması ve disiplini sayesinde ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle birlikte hayallerindeki Eyüp Aygar Fen Lisesi’ni kazanmış olmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hedeflerinin daha büyük olduğunu söyleyen Geyik, “Gelenek haline getirdiğimiz bu başarımızı önümüzdeki yıl daha da artırarak başarıdan başarıya koşmayı hedefliyoruz. Gülnar’da eğitim öğretim gören tüm öğrencilerimizi Gülnar Kurs Merkezimize bekliyoruz. Gülnar dezavantajlı bir bölge öğrencilerimiz için bu anlamda öğrencilerimize fırsat eşitliği sunmaya çalışıyoruz. Tüm branşlarda öğrencilerimize destek sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler hem memnun hem gururlu hem de mutlu

Birebir etütler, ücretsiz deneme sınavları ve soru bankalarının yanı sıra öğretmenlerinin de desteğiyle başarılı olduğunu aktaran LGS Gülnar ilçe birincisi Yusuf Pınar, “Bu süreçte bilgi yarışmaları, motivasyon etkinlikleri gibi birçok etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklerden birisi olan Fen lisesi gezisi beni daha çok motive etti. LGS'de 90 soruda 2 yanlış yaparak 0,29’luk dilime girdim. Gülnar LGS birincisi oldum ve hayalim olan Eyüp Aygar Fen Lisesi’ni kazandım. Başta sevgili aileme emeği geçen tüm öğretmenlerime ve bu imkanı bize sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederim” dedi.

Zorlu ve stresli bir sınav senesi geçirdiğini kaydeden LGS Aydıncık ilçe birincisi Ceren Karaköy ise, “Çok çalıştım ama sonucu güzel, istediğim fen lisesini kazandım o yüzden mutluyum. 1,77’lik dilime girdim” diye konuştu. Aydıncık’ta kurs merkezi olmadığını ve başka ilçelerde olanların ise yüksek fiyatlı olduğunu belirten Karaköy, “Öğretmenler çok iyiydi, hem güzel anlatıyorlar hem herhangi bir sorunumuz olduğunda bizi dinliyorlar, yardımcı oluyorlar” diyerek, verilen hizmetin çok iyi olduğunu kaydetti. Hayal ettiği okulu kazandığı için çok gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen Karaköy, “Hem okul öğretmenlerime hem buradaki kurs öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum çünkü çok emekleri var, çok yardımcı oldular. O yüzden çok gururluyum, mutluyum ve hedefime ulaşmış olmak beni mutlu ediyor. Kurs öğretmenlerime ve Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi