CHP’Lİ KIŞ: “AKP’NİN AMACI CHP’Lİ BELEDİYELERİN VATANDAŞA HİZMETİNİN ÖNÜNÜ KESMEK...” | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ KIŞ: “AKP’NİN AMACI CHP’Lİ BELEDİYELERİN VATANDAŞA HİZMETİNİN ÖNÜNÜ KESMEK...”

CHP’Lİ KIŞ: “AKP’NİN AMACI CHP’Lİ BELEDİYELERİN VATANDAŞA HİZMETİNİN ÖNÜNÜ KESMEK...” mersinmozaik.com

Kış, "Mersin, ilklerin hayata geçirildiği bir kent  olmuştur.  Ben de Mersinimiz için yıllarca Büyükşehir Belediyesinde Başkanımızla omuz omuza çalıştım.  Onun,  kriz yönetme becerisinin en yakın tanığıyım.  Belediyemiz mali disiplini olan güçlü bir belediyedir. Sayın Seçer, her türlü zorluğun üstesinden ekibiyle ve halkın desteği ile beraber gelecektir.  Kentimizin kamu yatırımlarını tamamlamayanlar, projeleri yarım bırakanlar, Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini engellemek üzere zora sokanlar, şunu net bir şekilde görsünler ki;  Bugün bu kentte hiçbir parti ayrımı olmaksızın tüm Mersinliler Başkanımız Vahap Seçer’in etrafında kenetlenmiştir.  Çünkü, Mersin Mutlu, Mersin Memnun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısında CHP’li belediyeleri hedef alarak, borçlarını ödemeyen belediyelerin kaynaklarının kesileceği yönünde açıklama yapmasının ardından CHP içerisinden peş peşe tepkiler yükseldi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’nın belediyeleri hedef almasını sert bir şekilde eleştirdi.

Kış, 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar belediyelerin borçlarını tahsil etmeyen AKP’nin, Belediyelerin CHP’ye geçmesi ile böyle bir karar aldığını vurguladı. 

CHP’li Kış, AKP’nin ekonomik krizin kötüye gidişatını gündem değiştirerek CHP’li belediyelerden çıkardığını, ifade etti.  

Genel Kurul’da söz alan Kış, “SGK prim borçlarını gönderdiğimiz paralardan keseceğiz” diye tehdit eden AKPiktidarının amacının belediyelerin hizmetini engellemeye yönelik olduğunu kaydetti. 

Kış konuşmasında CHP'nin iktidara geleceğini savunarak, “ AKP’li belediyelerin geçmişten gelen ve yıllarca biriken borçlarını, CHP yerelde iktidar olunca almaya kalkmak, olsa olsa vatandaşı cezalandırmaktır. Yerel seçimlerde Hatay’da vatandaşları tehdit eden Erdoğan’ın 'Oy vermezseniz hizmet yok'anlayışı hayata geçirilmiştir.  Çünkü, Korku dağları sarmıştır. Çabalarınız nafile! Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor. CHP’li beledilerin hiçbirinden “paramız yok, hizmet yok”diye bir cümle duyamayacaksınız. Cumhuriyet Halk Partisi halktan aldığı güçle hizmet vermeye devam edecektir."dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz konulması sonrası da açıklama yapan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile hiç vakit kaybetmeden harekete geçildiğini vurguladı. 

Kış, yaptığı açıklamada, "Tarihi oy rekoruyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Vahap Seçer, bu konuda gerekli açıklamayı yapmıştır. Ne hizmette, ne de çalışmalarda bir aksama olmadan görevimizin başındayız demiştir. 

AKP'nin amacı kamu hizmetine engel olmaktır. 

Mersin Büyükşehir Belediyemiz 2019 yılından bu yana çalışmalarıyla, hizmeti ile en gözde Belediyelerimizdendir. 

Türkiye'ye örnek olacak projelere imza atmıştır.

Mersin, ilklerin hayata geçirildiği bir kent  olmuştur. 

Ben de Mersinimiz için yıllarca Büyükşehir Belediyesinde Başkanımızla omuz omuza çalıştım. 

Onun,  kriz yönetme becerisinin en yakın tanığıyım. 

Belediyemiz mali disiplini olan güçlü bir belediyedir.

Sayın Seçer, her türlü zorluğun üstesinden ekibiyle ve halkın desteği ile beraber gelecektir. 

Kentimizin kamu yatırımlarını tamamlamayanlar, projeleri yarım bırakanlar, Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini engellemek üzere zora sokanlar, şunu net bir şekilde görsünler ki; 

Bugün bu kentte hiçbir parti ayrımı olmaksızın tüm Mersinliler Başkanımız Vahap Seçer'in etrafında kenetlenmiştir. 

Çünkü, Mersin Mutlu, Mersin Memnun."görüşlerini dile getirdi.