ERDEMLİ İÇMELER’DE YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU... | MERSİN MOZAİK

ERDEMLİ İÇMELER’DE YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU...

ERDEMLİ İÇMELER’DE YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU... mersinmozaik.com

Yıl içerisinde belirlenen program ve plana göre asfaltlama, yol yapım, bakım, genişletme ve sathi asfalt kaplama çalışması yapan ekipler, İçmeler mevkiinde başlattıkları çalışmayı da bölge sakinlerinin ulaşımını etkilemeyecek şekilde hemen bitirdi.

-ERDEMLİ SİNAP-İÇMELER ARASI 4 BİN 400 METRELİK YOL ÇALIŞMASI YAPILDI...

-ŞİFALI SUYA GİDEN YOLLAR YAPILDI...

Erdemli’nin Sinap mahallesine bağlı olan ve şifalı olduğu söylenen suyuyla her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan İçmeler mevkiinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından önemli bir çalışma gerçekleştirildi.

Sinap mahallesinden başlayarak İçmeler mevkiine kadar giden 4 bin 400 metrelik yolda sathi asfalt kaplama çalışması yapan yol yapım ekipleri, asfalt çalışmalarını 2 gün gibi kısa bir sürede bitirdi.

Şifalı olduğu söylenen kaynak suyu dolayısıyla her yıl şifa aramaya gelen binlerce yerli turistin yanı sıra bölge sakini yaylacıların da sık kullandığı yolda yapılan çalışma vatandaşların yüzünü güldürdü.

Yol ayrıca Sıraç mahallesi sakinlerinin de kullandığı ortak bir yol olduğu için bölge halkı açısından büyük önem taşıyor.

Yıl içerisinde belirlenen program ve plana göre asfaltlama, yol yapım, bakım, genişletme ve sathi asfalt kaplama çalışması yapan ekipler, İçmeler mevkiinde başlattıkları çalışmayı da bölge sakinlerinin ulaşımını etkilemeyecek şekilde hemen bitirdi.

“Bu çalışma 4 bin 400 metre...”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda formen olarak görev yapan Mustafa Demirtaş, çalışmanın detaylarını paylaşarak, “Sinap Mahallesi’nden İçmeler mevkiine kadar sürecek olan bu çalışma 4 bin 400 metre. Yolun önceki durumu bozuktu. İçmeler’deki suyun insanlara şifalı geldiğini düşünüldüğü için buraya çok ziyaretçi geliyor. İçmelere gelen ziyaretçiler, tatilciler, köylüler buradan çok şikayetçiydi. Biz de bu yolu yapıyoruz. Bugün başladık, yarın biter. ” diye konuştu.

Yolun Sinap’tan Sıraç mahallesine kadar bağlantı sağladığını ve ortak yol olduğu için önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, “Sinap mahallesinden İçmeler mevkiine, oradan da Sıraç mahallesine kadar giden ortak bir yol. ” dedi.

“Yolun yapılmasından dolayı memnun oldum...”

İçmeler mevkiine giden Mustafa Özkan, yoldaki çalışmayla ilgili, “İçmeler’e su doldurmaya gidiyoruz. Yılda bir-iki kez geliriz. Yolun bazı yerleri göçüyordu. Ben yolun yapılmasından memnun oldum. İnsanlar şimdi rahatlar. ” dedi.

Elvanlı’da oturan Yusuf Ege, yolu sık sık kullandığını belirterek, “Eskiden zorlanıyorduk, yol bozuktu. Şu an yoldan çok memnunuz. Çok mutluyuz. ” ifadelerini kullanırken, eşi Nimet Ege ise yolun yapımını, “Rahatlık, mutluluk...” cümleleriyle değerlendirdi.

Sinap mahallesi sakini Mehmet Ali Tor ise, “Elinize sağlık, güzel oluyor, yapılıyor. Çok güzel. Eskiden hendek kandak yürüyemiyorduk. ” diye konuştu.

Eski Sarıyer Mahalle Muhtarı Mehmet Demiraslan da “Teşekkür ediyorum, iyi bir yol oldu. ” dedi.