ÖĞRENCİLER HAYALLERİ OLAN ÜNİVERSİTELERE BÜYÜKŞEHİR’LE KAVUŞTU... | MERSİN MOZAİK

ÖĞRENCİLER HAYALLERİ OLAN ÜNİVERSİTELERE BÜYÜKŞEHİR’LE KAVUŞTU...

ÖĞRENCİLER HAYALLERİ OLAN ÜNİVERSİTELERE BÜYÜKŞEHİR’LE KAVUŞTU... mersinmozaik.com

Zorlu bir sınav senesini geride bırakan öğrencilerin bazıları hayalleri olan üniversite ve bölümlere yerleşirken, yerleşemeyenler de hayallerine bir adım daha yaklaştı. Mersin genelinde 4 bin 250 YKS öğrencisine sene boyu eğitim veren Büyükşehir Kurs Merkezi öğretmenleri, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen 1672 öğrencinin gururunu yaşıyor. Her yıl başarı oranını katlayan Büyükşehir sayesinde Mersin’de yaşayan öğrenciler ve veliler geleceğe güvenle bakıyor.

-BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ’NDE BAŞARI ORANI HER YIL ARTIYOR... 

-MERSİNLİ ÖĞRENCİLERİN ZİHNİ AKDENİZ KADAR AÇIK, NOTLARI TOROSLAR KADAR YÜKSEK...

Hayallerindeki üniversiteleri ve bölümleri kazanmak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ücretsiz ve nitelikli eğitime ulaşarak geleceğe güvenle bakıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kurs Merkezleri’nin başarı oranı, profesyonel eğitim ve öğretim kadrosu ile günden güne artarken, dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve öğrenciler için de umut ışığı oluyor.

Zorlu bir sınav senesini geride bırakan öğrencilerin bazıları hayalleri olan üniversite ve bölümlere yerleşirken, yerleşemeyenler de hayallerine bir adım daha yaklaştı. Mersin genelinde 4 bin 250 YKS öğrencisine sene boyu eğitim veren Büyükşehir Kurs Merkezi öğretmenleri, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen 1672 öğrencinin gururunu yaşıyor. Her yıl başarı oranını katlayan Büyükşehir sayesinde Mersin’de yaşayan öğrenciler ve veliler geleceğe güvenle bakıyor.

Karakuş: “Bu yıl 1672 öğrencimiz üniversiteli oldu”

Liselere Geçiş Sistemi’nde olduğu gibi, YKS’de de iyi bir başarı ivmesi kazandıklarını kaydeden Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Bu mutluluğu, tüm eğitim hizmetleri çalışanları olarak yaşıyoruz. Bu yıl kurs merkezlerimizde 4 bin 250 öğrencimiz YKS’ye hazırlandı. 1672 öğrencimiz şimdi üniversiteli oldu. İlgi gören tıp ve diş hekimliği gibi bölümlere yerleşen öğrenci sayımızın, geçen yıllara göre artması da bizi ayrıca mutlu etti” sözlerine yer verdi.

Başarılarının temelinde öğrenci, veli ve öğretmenler arasındaki iletişimin olduğunu belirten Karakuş, “Bu üçlü birlikteliği çok iyi bir şekilde sağlıyoruz. Zorlu bir süreçte ailelerimizin ve öğrencilerin yanında oluyoruz. Süreç sonunda bu başarıyı gördükten sonra, bizler de bu mutluluğu yaşıyoruz” dedi.

Yeni dönem kursların YKS için 26 Ağustos’ta, LGS için ise 2 Eylül’de başlayacağını sözlerine ekleyen Karakuş, “Öğrencilerimiz bu yıl da ücretsiz kitaplardan, denemelerden, yaprak testlerden yararlanacaklar. Sene sonunda eminiz ki, onlar da istediği liseleri ve üniversiteleri kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

Tekin: “Kurs Merkezleri’nde üzerimizde ekstra bir ilgi vardı”

Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nü kazanan öğrencilerden Esmanur Tekin, Mersin Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde kendilerine çok yardımcı olunduğundan söz ederek, “Yoğun geçen bir seneydi. Özellikle rehberlik başta olmak üzere, soru çözümleri ve konu anlatımlarıyla beraber hocalarımız bizi çok güzel destekledi. Dışarıdan alamadığımız verimi, burada aldığımızı düşünüyorum. Çünkü üzerimizde ekstra bir ilgi vardı” diye konuşarak, diğer öğrencilere de çağrıda bulundu ve Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nden faydalanmalarını önerdi.

Kaçmaz: “Dershaneden alamadığım verimi buradan aldım”

Fırat Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazanan öğrencilerden Bahar Kaçmaz, sınav sürecinin zorlu geçtiğinden bahsederek; bu süreçte öğretmenlerinin ilgileri, derslerdeki konu anlatımları ve güler yüzleri ile kendilerini sürekli desteklediklerini vurguladı. Kaçmaz, “Geçen sene de dershaneye gitmiştim, ama oradan alamadığım verimi burada aldım. Büyükşehir Kurs Merkezi’nin ücretsiz olması da büyük bir katkı. Ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırdığım için de çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.

 

Erboğa: “Herkes hedeflerinin peşinden gitsin”

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerden Ecem Erboğa sevincini paylaşırken, “Heyecanlı ve mutluyum. Buranın bana çok katkısı oldu. Eğitim bakımından hocalarımız, destekleri ve yardımları sayesinde bizlere avantaj sağladılar. Burada güzel bir sene geçirdim. Herkes hedeflerinin peşinden gitsin” dedi.

Turan: “Dershaneye vereceğimiz parayı, başka ihtiyaçlarımız için harcıyorduk”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerden Hasan Arda Turan, Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden ücretsiz bir şekilde çok iyi destek aldığına değinerek, “Burada amaç para değil. Bize emek veriyorlar. Her hafta verilen programı yapmadığınızda yanlarına çağırıyorlar, ailemizi arıyorlardı. O bakımdan kurs merkezi çok daha disiplinli ve samimiydi. Ben arkadaşlarıma da burayı tavsiye ettim. Dershaneye vereceğimiz parayı da, başka ihtiyaçlarımız için harcıyorduk” diye konuştu. 

Gündoğdu: “Bize sunulan tüm imkanlar çok güzeldi”

ODTÜ Tarih Bölümü’nü kazanan Hazal Lotus Gündoğdu ise, “Çok heyecanlıyım. Yakında Ankara’ya gideceğim. Kurs Merkezi çok iyi geçti. Hem öğretmenler, hem de bizlere sundukları imkanlar çok güzeldi” diyerek, emeği geçen öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

Ek küçük resmi