ÖZDEMİR: “30 AĞUSTOS ZAFERİ, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DÖNÜM NOKTASIDIR...” | MERSİN MOZAİK

ÖZDEMİR: “30 AĞUSTOS ZAFERİ, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DÖNÜM NOKTASIDIR...”

ÖZDEMİR: “30 AĞUSTOS ZAFERİ, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DÖNÜM NOKTASIDIR...” mersinmozaik.com

Mersin Barosu Başkanı Özdemir, "Milletimiz, emperyalizme karşı kazandığı bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, ilelebet var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir..."

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yaptığı yazılı açıklamayla kutlayarak, 30 Ağustos zaferinin Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarından biri olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, özgürlük ve bağımsızlığın ilan edildiği  30 Ağustos zaferinin, Türk ulusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyleyen Özdemir, “102. yılını gururla kutladığımız 30 Ağustos zaferi, askeri başarı olmanın yanı sıra, milletimizin azminin, üstün iradesinin, vatan ve millet sevgisinin, yokluklara, imkânsızlıklara rağmen kenetlenerek zorlukların aşılacağını gösteren bir zaferin sembolüdür.

Milletimiz, emperyalizme karşı kazandığı bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, ilelebet var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos zaferinin 102. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” görüşlerini dile getirdi.