CHP’li Ömür’den Sivas Kongresi Açıklaması... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Ömür’den Sivas Kongresi Açıklaması...

CHP’li Ömür’den Sivas Kongresi Açıklaması... mersinmozaik.com

Ömür, " büyük mücadelenin ışığında, bugün de Cumhuriyetimizin değerlerini ve bağımsızlığımızı korumaya kararlıyız. Sivas Kongresi’nin ruhu, milli birlik ve beraberliğimizi yaşatmaya devam ediyor. Sivas Kongresi’nin 105. Yıldönümü Kutlu Olsun."

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolun dönüm noktalarından olan Sivas Kongresi’nin yıldönümünü kutladı.

Mesajında Sivas Kongresi’nin önemine dikkat çeken Ömür, "Milli Mücadele’nin dönüm noktalarından birini anarken, bağımsızlık için bir araya gelen kahramanlarımızı ve onların kararlılığını hatırlıyoruz. 4 Eylül 1919’da Sivas’ta, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletin azim ve kararlılığını temsil eden önemli kararlar aldı. Bu kongre, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ulusal egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin bir kez daha vurgulandığı bir dönemin başlangıcı oldu. Geçmişte verilen bu büyük mücadelenin ışığında, bugün de Cumhuriyetimizin değerlerini ve bağımsızlığımızı korumaya kararlıyız. Sivas Kongresi’nin ruhu, milli birlik ve beraberliğimizi yaşatmaya devam ediyor. Sivas Kongresi’nin 105. Yıldönümü Kutlu Olsun."görüşlerini dile getirdi.