Vali Pehlivan Anasınıfı Açtı… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan Anasınıfı Açtı…

Vali Pehlivan Anasınıfı Açtı… mersinmozaik.com

Pehlivan, “Bir ilim yuvasının, bir eğitim yuvasının önündeyiz. Burada öğretmenlerimiz İlimizdeki diğer yüzlerce okulumuzda, olduğu gibi çocuklarımızı anne babalarından teslim alıyor, eğitiyorlar. O çocuklar milli şuurla, milli manevi değerlerle ve çağın gerektirdiği bilim ve teknoloji bilgisiyle yetişecekler…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kuvayi Milliye İlkokulu’nda Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın ailesi, Şehidin silah arkadaşları ve İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleri ile yenilenen anasınıflarının açılışını katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Sınıf Öğretmeni Sibel Savut tarafından Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın özgeçmişinin okunması ile başlayan programda konuşan Vali Pehlivan; “Bugün bir araya gelmemize Harun Yıldırım Şehidimizin anısına yapılan ana sınıflarının açılışı vesile oldu. Kıymetli evladımızı, Harun kardeşimizi, kahraman Şehidimizi ve onun manevi şahsında bütün Şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyorum.

Bu hafta aynı zamanda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı ve uyum eğitimlerinin başladığı bir hafta. Böyle bir haftada uyum eğitimi vesilesiyle okullarımıza gelecek olan çocuklarımızın yararlanacağı ilk basamak olarak tabir ettiğimiz ana sınıflarının açılıyor olması ayrı bir anlam teşkil ediyor.  

Bu törenimizi Kuvayi Milliye İlkokulu’muzda yapıyoruz. Kuvayi Milliye'nin anlamını hepimiz biliyoruz. 1952 yılında bu okulun temelini o dönemin Valisi atmış. Bir yıl içerisinde de tamamlanıp eğitim öğretime başlamış.  Okulun ismi ne olsun diye il genel meclisinde o dönem gündem oluştuğunda Çukurova'da kahramanlık gösteren Kuvayi Milliyecilerin bu güzergahtan geçtiği ve bu vesileyle Kuvayi Milliye içinde yer alıp kahramanlık gösteren, Şehit ve Gazi olan ecdadımıza atfen bu okulun isminin Kuvayi Milliye olması kararlaştırılmıştır. O zorlu günlerde 100 yılı aşkın süre önce Kuvayı Millîye birliklerinin Torosların eteğinde ve yurdumuzun genelinde nasıl kahramanlıklar ortaya koyduğunu bu vesileyle hatırlıyoruz bir kere daha.

2 gün önce malumunuz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hep birlikte tüm yurtta ve İlimizde coşkuyla, gururla kutladık.

Bu törenimiz vesilesiyle bir kere daha bu kahramanlık destanlarını yazan Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla ve zaferle sonuçlandıran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Millî Mücadele kahramanlarımızı, aziz ecdadımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyoruz. O gün Kuvayi Milliye ruhuyla, Çanakkale ruhuyla verilen mücadeleler bugün 15 Temmuz ruhuyla devam ediyor ve bugün iç güvenlik, sınır güvenliği, memleketimizin bir ve bütün olarak güvenliğinin sağlanması konusunda Harun kardeşimiz gibi nice kahramanlarımız bu mücadeleyi devam ettiriyor.

Harun'umuzun özgeçmişini hep beraber dinledik. Ortaokul eğitimini Kuvayi Milliye Ortaokulu'nda almış. Bugün tevafuk Allah'ın takdiri Kuvayi Milliye İlkokulunda onun adına iki sınıf açacağız…”dedi.

Vali Pehlivan konuşmasının devamında; “Bize düşen böyle mücadeleler, böyle kahramanlıklar ortaya koyan Şehitlerimizi unutmamak. Hiçbir zaman unutmuyoruz. Onların hatıraları ve isimleri her zaman zihnimizde, belleğimizde, gönlümüzde yaşıyor ve her zaman yaşayacaktır. Bununla birlikte elbette bugün olduğu gibi Şehitlerimizin ismini, özellikle de eğitim kurumlarında görmek ve yeni nesillerin bugünün nesillerinin, yarının nesillerinin Şehitlerimizi tanımasına vesile olmak, Şehitlerimizi tanıyarak ülkemizin, Türkiye'mizin, vatanımızın, devletimizin bugünlere gelmesinde nasıl zorluklarla mücadele edildiğini bir kere daha idrak edilmesini sağlamak adına isimlerini bu şekilde yaşatma konusunda devletimiz adına, devletimizin ilgili birimleri adına hep birlikte gururla bu faaliyetlerin, çalışmaların içerisinde yer alıyoruz. 

Şair diyor ya, ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor.’ O hilal, malumunuz bağımsızlığımızı temsil ediyor. Al bayrağımız Şehidimizin, Şehitlerimizin, Gazilerimizin mücadele ederken akıtmış olduğu vatan toprağını sulayan kanlarını ifade ediyor. Bayrağımızdaki yıldız bizatihi Şehitlerimizin kendisini ifade ediyor. Allah bütün Şehitlerimize rahmet eylesin. Bizleri de en kıymetli varlığı olan canını seve seve vatan için feda eden Şehitlerimize, Şehitlerimizin hatıralarına layık olmayı nasip eylesin. Bize düşen onların bu hatıralarını hiçbir zaman unutturmamak ve memleketimizin güçlü geleceği için çalışmak, çabalamak. 

Bir ilim yuvasının, bir eğitim yuvasının önündeyiz. Burada öğretmenlerimiz İlimizdeki diğer yüzlerce okulumuzda, olduğu gibi çocuklarımızı anne babalarından teslim alıyor, eğitiyorlar. O çocuklar milli şuurla, milli manevi değerlerle ve çağın gerektirdiği bilim ve teknoloji bilgisiyle yetişecekler.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyleTürkiye Yüzyılı’ında Türkiye Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz ve gücümüzü yüzlerce, binlerce yıla dayanan tarihimizden tarih boyunca ki kazanımlarımızdan, Cumhuriyetimizin birinci yüzyılındaki kazanımlarımızdan, Şehitlerimizden, Gazilerimizden alacağız, yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Vali Pehlivan konuşmasının sonunda; “Bu sınıfların oluşturulmasında başta aziz Şehidin kıymetli babası Orhan amcamıza, kıymetli annesi Ayşe annemize, aile mensuplarına, emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Burada bulunan Şehit ailelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman Şehitlerimizin isimleri devletimiz nezdinde de milletimiz nezdinde de dünya var oldukça yaşayacaktır, yaşatılacaktır. 
Bir kere daha Harun Şehidimizi ve bütün Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu sınıflarımızın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
’’ ifadelerini kullandı.

Programda Vali Pehlivan Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım’ın babası Orhan Yıldırım ve annesi Ayşe Yıldırım’a Türk Bayrağı takdim etti.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve sınıfta bulunan öğrenciler ile bir süre sohbet etti, onlara hediyeler verdi, yürütülen çalışmalar hakkında öğretmenlerden bilgiler aldı.

Programa, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şehit ailelerimiz, öğretmenler, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.