Emekçiler Mersin’den geçinemediklerini haykırdı... | MERSİN MOZAİK

Emekçiler Mersin’den geçinemediklerini haykırdı...

Emekçiler Mersin’den geçinemediklerini haykırdı... mersinmozaik.com

Çerkezoğlu, “Herkesi asgari ücrete, herkesi asgari emekli maaşına, herkesi asgari bir yaşama mahkum etmeye çalışanlardan hesap sormak için buradayız. Adını doğru koyalım bugün yaşadığımız ağır tablo, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı tesadüf değil. Ülkeyi yöneten iktidarın ekonomi kurmaylarının, o sık sık değişen maliye bakanlarının beceriksizliği ve iş bilmezliği değil. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın tercihlerinin sonuçları olup ülkeyi yöneten AKP’nin sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonucudur..."

Devrimci İşçi Sendikalrı Konfederasyun, Mersin’de düzenlediği bölge mitinginde katılımcılar ’Yeter artık, geçinemiyoruz’ sloganını haykırdı.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Niğde ve Karaman’dan gelen işçiler katılırken, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Toroslar Belediye Başkanı CHP’li Abdurrahman Yıldız da işçilere eşlik etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Diyarbakır’da Narin’in, Tekirdağ’da Sıla bebeğin yaşadığı acıların herkesin yüreğini sızlattığını ifade etti.

Çerkezoğlu, “Biliyoruz ki çocuklarını koruyamayan bir ülke geleceğini de koruyamaz. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin arttığı bir ülke çocuklarının geleceğini koruyamaz" dedi.

Çerkezoğlu yaptığı geniş kapsamlı değerlendirmede özetle, “Herkesi asgari ücrete, herkesi asgari emekli maaşına, herkesi asgari bir yaşama mahkum etmeye çalışanlardan hesap sormak için buradayız. Adını doğru koyalım bugün yaşadığımız ağır tablo, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı tesadüf değil. Ülkeyi yöneten iktidarın ekonomi kurmaylarının, o sık sık değişen maliye bakanlarının beceriksizliği ve iş bilmezliği değil. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın tercihlerinin sonuçları olup ülkeyi yöneten AKP’nin sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonucudur. Oysa tam tersi mümkün. Yeter ki tercihler değişsin. Yeter ki gelirde, vergide, ülkede adalet sağlansın...” görüşlerini dile getirdi.