AKOB, YENİ SEZON ETKİNLİKLERİNE “AKOB GENÇ DİNLETİLER” PROGRAMININ ONUNCUSUYLA BAŞLADI! | MERSİN MOZAİK

AKOB, YENİ SEZON ETKİNLİKLERİNE “AKOB GENÇ DİNLETİLER” PROGRAMININ ONUNCUSUYLA BAŞLADI!

AKOB, YENİ SEZON ETKİNLİKLERİNE “AKOB GENÇ DİNLETİLER” PROGRAMININ ONUNCUSUYLA BAŞLADI! mersinmozaik.com

Tarlakazan, “Bugün onuncusunu gerçekleştirmekten gurur duyduğumuz AKOB Genç Dinletiler programı, diğer sürdürülebilir AKOB projelerimiz gibi, izleyicisinden, üyelerine, müzisyenlerden eğitmenlere, kültür sanata maddi manevi tüm katkı sağlayanlarca ucuca eklenen emeklerle her geçen gün kültür dokumuzu güçlendirme yönünde katkı vermeye devam etmektedir.”

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü 11 Eylül 2024 Çarşamba günü Mersin HiltonSa Lobide “Ülkü Ongun Anısına” Gerçekleştirdiği AKOB GENÇ DİNLETİLER-10 Programıyla Kentin Kültür Sanat Yaşamına Katkı Vermeye Devam Ediyor... Farklı bir sanat ortamında gerçekleşen programda kentimizin değeri kurumlar MDOB ve MEÜ Devlet Konservatuvarından yurtiçi ve yurtdışında aldıkları prestijli ödülleri ve başarılarıyla gururlandığımız genç müzisyenler yer aldılar.

Keman bölümü öğrencileri Deniz Bölükbaşı, Ada Güleç ,Arya Şirin Utandı, Ecmel Neva Bildik ve Deniz Yakın’ın yer aldığı bölümle başlayan programda, dinleyiciler genç müzisyenlerin üstün performanslarına coşkun alkışlarıyla karşılık verdi.

AKOB 7. Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın “ İkincilik Ödülü”nü kazanan VİVA QUARTET’in genişletilmiş özel programlarıyla ilk kez dinleyiciyle ve büyük bir başarıyla buluştuğu ikinci bölüm izleyicilere unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı…

Gülce Beril Demirhan (Fagot), Özgür Gözler (Obua), Atakan Balık (Klarnet), Barış Korkmaz’dan (Korno) oluşan gruba piyanoda -ilk bölümde olduğu gibi- üstün performansıyla Deniz Akalın eşlik etti.

AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan etkinlik açılışındaki konuşmasında: “Bugün onuncusunu gerçekleştirmekten gurur duyduğumuz AKOB Genç Dinletiler programı, diğer sürdürülebilir AKOB projelerimiz gibi, izleyicisinden, üyelerine, müzisyenlerden eğitmenlere, kültür sanata maddi manevi tüm katkı sağlayanlarca ucuca eklenen emeklerle her geçen gün kültür dokumuzu güçlendirme yönünde katkı vermeye devam etmektedir.” şeklindeki sözlerine “Ülkü Ongun Anısına” düzenlenen dinletinin özel anlam ve öneminden bahsederek devam etti.

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, AKOB üyelerinden Ülkü Ongun, kurduğu kütüphanelerle, Mersin Soroptomist derneği kurucu başkanlığıyla, öğrenci bursları ve AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’na yaptığı katkılarla gençlerimize ve kültür sanat hayatına destekleriyle anılan bir kent insanı olduğu açılış konuşmasında öne çıkan paylaşımlardı.

Bu programla Ülkü Ongun, sözcüklerin çok daha ötesinde, her zaman destek verdiği gençlerin müzikleriyle anılarak hatırası onurlandırıldı…

Tarlakazan, genç müzisyenlerimizi dinleyiciyle buluşturan ve kent ile gençler arasında anlamlı bir köprü kuran bu özel etkinliğin onuncusunda katkılarından ötürü ev sahibi Mersin HiltonSa’ya; performanslarıyla hayran bırakan genç yıldızlarımıza; genç yıldızlarımızın eğitmenlerinden Lily ve David Tchumburidze’ye ve Mersin'de sanata gönül veren tüm sanatseverlere AKOB ailesi adına teşekkürlerini sundu.

AKOB Genç Dinletiler serisi yıl boyunca, genç yıldızlar ve farklı programlarla müzikseverlerle buluşmaya, kenti sanat ve müzik yoluyla bir araya getirmeye devam edecek…