Mersin’de Alzheimer Etkinlikleri… | MERSİN MOZAİK

Mersin’de Alzheimer Etkinlikleri…

Mersin’de Alzheimer Etkinlikleri… mersinmozaik.com

Prof. Dr. Özge,” Bir hekim olarak Alzheimer hastalığının önlenemez frekans artışı karşısında yapılacak en önemli şeyin toplumu bilinçlendirmek ve hasta yakınlarına destek olmak olduğunu düşünüyorum. Alzheimer Derneği ve STK’lar bu konuda kilit rolü oynuyor. Biz de işimizi sevgiyle iyi bir şekilde yapmaya, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde rasyonel bir bakış açısı oluşturmaya çalışıyoruz. En önemli adım sağlık okuryazarlığı kapsamında beyin sağlığı konusunda bilinçlenmek ve erken tanı fırsatlarını kaçırmamak. Sonrasında rasyonel tedaviler, bakım ve destek imkânları, kamu-stk- endüstri işbirliği ile tahribatı her boyutu ile minimumda tutmak gerekiyor.”

 

Mersin Alzheimer Derneği, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında birr dizi etkinlik düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, çıktıkları yolda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Alzheimer olmamak için bireyleri aktif yaşama davet eden Özge, yaptığı değerlendirmede şu görüşleri dile getirdi:

Derneğimiz 2006 yılından beri Mersin de faaliyet göstermektedir. Hasta yakınları için yola çıktık ama proje odaklı çalışıp şu anda aktif yaş almadan palyatif bakıma kadar sektöre yön veren bir dernek statüsüne dönüşmüştür. Kamu-STK-endüstri işbirliğine ait güzide projelerle toplumun aktif yaş alma ve Alzheimer’ den korunma konusunda bilinçlendirilmesi güncel en önemli amaçları arasındadır. Tarsus- Yenişehir ve Mezitli grupları ile şehrin her noktasında varlık göstermektedir.

Anılar çiçek açtı sergisi derneğin Tarsus Melekleri olarak anılan gönüllü grubunun özgün projesidir. Fotoğrafa nakış sanatı ile Mersin ve Tarsus bölgesindeki önemli anıt eserlere ait fotoğraflar gönüllüler tarafından nakşedilmiştir. Fotoğrafa nakış sanatçısı Yeşim Pektok  #şehrinbelleğikolleksiyonundan iki eserle sergimize katkı sağlamıştır.

 Bu sergi insan beyninde hasar gören bölgelere sevgi dolu dokunuşun hem hasta hem de yakınının yaşamında nasıl anlamlı bir tomurcuk açtıracağına gönderme yapmaktadır. Şehrin belleğini yaşatarak Alzheimer de yaşanacak nöronal hasarı öngörme ve önleme anlamında yapılacaklara dikkati çekmek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek istenmektedir.

Bir hekim olarak Alzheimer hastalığının önlenemez frekans artışı karşısında yapılacak en önemli şeyin toplumu bilinçlendirmek ve hasta yakınlarına destek olmak olduğunu düşünüyorum. Alzheimer Derneği ve STK’lar bu konuda kilit rolü oynuyor. Biz de işimizi sevgiyle iyi bir şekilde yapmaya, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde rasyonel bir bakış açısı oluşturmaya çalışıyoruz. En önemli adım sağlık okuryazarlığı kapsamında beyin sağlığı konusunda bilinçlenmek ve erken tanı fırsatlarını kaçırmamak. Sonrasında rasyonel tedaviler, bakım ve destek imkânları, kamu-stk- endüstri işbirliği ile tahribatı her boyutu ile minimumda tutmak gerekiyor.

Bu yolculukta bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz.

Aktif yaşayın, Alzheimer olmayın…

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Etkinlik Programı;

Tarih:  19 Eylül2024 Perşembe  - Saat: 13.00

Yer:     Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi

(Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazıl Kalaycı Ortaokulu Yanı - Tarsus

SUNUM                   

Yaş Alan Vücutta Neler Değişir?

Dr. Esin Esen Delibaş

Yaş Alan Evde Neler Değişir?

Dr. Nil Dinçer

Yaş Alan Beyinde Neler Değişir?

Prof. Dr. Aynur Özge

Yaş Alan Bireye Yaklaşımda Neler Değişti?

Dr. Feyza Özdemir

Tarih:  20 Eylül 2024Cuma  - Saat: 13.00

Yer:     Mersin Ticaret ve Sanayi OdasıToplantı Salonu

SUNUM                   

Yaş Alan Vücutta Neler Değişir?

Dr. Esin Esen Delibaş

Yaş Ala

Yer:     Mersin Ticaret ve Sanayi OdasıSergi Salonu

n Evde Neler Değişir?

Dr. Nil Dinçer

Yaş Alan Beyinde Neler Değişir?

Prof. Dr. Aynur Özge

Yaş Alan Bireye Yaklaşımda Neler Değişti?

Dr. Feyza Özdemir

Tarih:  20 Eylül 2024Cuma  - Saat: 14.00

ANILAR ÇİÇEK AÇTI Fotoğraf Sergisi