TOROSLAR BELEDİYESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ HİZMETE AÇILDI... | MERSİN MOZAİK

TOROSLAR BELEDİYESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ HİZMETE AÇILDI...

TOROSLAR BELEDİYESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ HİZMETE AÇILDI... mersinmozaik.com

Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, belediye meclis üyeleri, eğitim yuvasından faydalanacak çocuklar ve aileleri ile mahalle sakinleri katıldı.

BAŞKAN YILDIZ: TOROSLAR’I HEP BERABER YENİDEN KURACAĞIZ...

BAŞKAN SEÇER: “SENİ KUTLUYORUM ABDURRAHMAN BAŞKAN...”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin 30 yıllık tarihinde bir ilke imza attı ve belediyenin ilk çocuk gündüz bakımevini hizmete açtı.

Osmaniye Mahallesinde hizmet verecek ilk kreşin açılışında konuşan Başkan Yıldız, “Aslında bu sadece bir gündüz bakımevi açılışı değil, Toroslar’ın yeni döneminin açılışı. Yıllardır ihmal edilen Toroslar’ı hep beraber yeniden kuracağız.” dedi.

31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde Toroslar Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız, seçim sürecinde yurttaşlara çocuk gündüz bakımevleri ve kreşler açacakları sözünü vermişti.

Başkan Yıldız’ın söz verdiği o gündüz bakımevlerinden ilki, seçimden 5 ay sonra Osmaniye Mahallesinde açıldı.

Belediyenin uzman ekiplerinin yoğun çabasıyla yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilen ve 96 çocuğun faydalanacağı Toroslar Belediyesi Osmaniye Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılışında coşku ve heyecan doruktaydı.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın ev sahipliği yaptığı açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, belediye meclis üyeleri, eğitim yuvasından faydalanacak çocuklar ve aileleri ile mahalle sakinleri katıldı.

“YENİ DÖNEMİN İLK KURDELESİNİ KESECEĞİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, “Bir Nisan’dan sonra Toroslar’da yeni bir takvim başlıyor demiştik. Yeni bir saat başlıyor, yeni bir saat işliyor demiştik. İşte aslında bugün bu yeni takvimin ilk kurdelesini hep beraber keseceğiz. Toroslar’ımıza, mahallemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR’IN YENİ DÖNEMİNİN AÇILIŞI...”

30 yıllık belediye tarihi boyunca Toroslar’ın ihmal edildiğine değinen Başkan Yıldız, “Toroslar aslında hakkı olan birçok şeyi yıllardır alamadı. Ama artık bu yeni takvimde, bu yeni saatte Toroslar’da ne ihtiyaç varsa, her bir mahallesinde, her bir sokağında, her bir evinde ihtiyaçların giderileceği yeni bir Toroslar için hep beraber çalışacağız. Toroslar’ı yeniden hep beraber kuracağız. Bu çerçevede bu ilk gündüz bakım evimizin açılmış olması, açılıyor olması bizim için büyük heyecan. Çünkü aslında bu sadece bir gündüz bakım evi açılışı değil, Toroslar’ın yeni döneminin açılışı. Bundan sonra belki her hafta, belki her ay yeni bir kurum açılacak. Toroslar için açılacak. Toroslar için var olacak.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI GÜVENLE EMANET EDEBİLİRSİNİZ”

Açılışta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın Toroslar’da yeni bir dönem başlattığına vurgu yaptı.

Ailelerin çocuklarını, Toroslar Belediyesinin gündüz bakımevine güvenle verebileceğine değinen Seçer, “Abdurrahman Başkan çok iyi bir işle başladı. Çocuklarımızı düşündü, çocuklarımızı düşünerek gündüz bakım evini açıyoruz. Çocukları düşündü, annelerini de düşünmüş olduk. Aileyi de düşünmüş olduk. Aile bizim temel taşımız. Aile güvenecek, devletin güvenli kollarına güvenecek. Ama güvendiği, o devletin kaynaklarını kullananlar da cumhuriyetin temeline dinamit koyan güçler olmayacak. Abdurrahman başkan gibi çağdaş, halkçı başkanlar olacak. Kimsenin değirmenine su taşımayacak. Öyle tarikatıymış, cemaatiymiş. Onlar değil. Bizim önderimiz belli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bayrağımız ay yıldızlı al bayrak burada. Bundan kimsenin şüphesi yok. Bu yolda devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TOROSLAR’DA 30 YILLIK SALTANAT ÇÖKTÜ...”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın seçilmesiyle ilçede 30 yıllık saltanatın çöktüğüne vurgu yapan Başkan Seçer, “Halkımıza teşekkür ediyoruz. Sorumluluğunuzun farkındayız. Yükümüzün farkındayız. Büyükşehir olarak nasıl geçtiğimiz beş yılda Toroslar’ı ihmal etmediysek yine biz devam edeceğiz. Ama bir farkla: İkinci beş yılda Abdurrahman başkanla yürüyeceğiz ve yürüyoruz da.” dedi.

“SENİ KUTLUYORUM ABDURRAHMAN BAŞKAN”

Başkan Yıldız’a “Seni kutluyorum Abdurrahman başkan...” diye seslenen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Talan edilmiş bir belediye ayağa kaldırmaya uğraşıyorsun. Bunun şahidi benim. Mersin halkına sesleniyorum: Adam yer ile yeksan olmuş bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçekleri örtemezsiniz artık. Harami düzeni bitti, halk geldi. Halk halkın ta kendisi geldi.”

“İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK...”

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Toroslar Belediyesi ile işbirliği içinde ilçeye sosyal merkezi ve spor merkezi kazandırdığını da ifade eden Başkan Seçer, “Hakkınızdır bizim beraber yürümemizi beklemek. Toroslar halkının hakkıdır. Bizlere oy verdiniz. Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bundan zerre miskal kadar endişeniz olmasın. Her noktada işbirliğimiz devam ediyor. Devam edecek, bundan kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

“ZOR KOŞULLARA RAĞMEN KISA SÜREDE BU ESER ORTAYA ÇIKARILDI...”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartların belediyeleri de zorladığına işaret ederek “O koşullara rağmen kısa sürede böyle bir yapıyı hayata geçirdiği için ben başkanımı kutluyorum, devamını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun Toroslar halkına. Toroslar halkı bir sosyal demokrat anlayışın ya da belediyeciliğin, sosyal demokrat belediyeciliğin farkını görecek ve bunun ilk adımı da bugün burada atılıyor.” dedi.

“KADINLAR İÇİN YAPILAN PROJELER DEĞERLİ...”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan da “İlk defa yapılan bir proje olunca insan derinden bir heyecan hissediyor. Bu heyecan güzeldir ve ben bu heyecanın devamını diliyorum. Özellikle de kadınlar için ve gençler için yapılacak projeler çok değerlidir. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum başkanım. Ve Toroslar halkına da hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

“BU ESER ÇOCUKLARA ARMAĞAN...”

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Bizler Türkçe biliriz, Arapça biliriz, Kürtçe biliriz. Bilmediğimiz tek şey yalancılıktır, yalancılığı bilmeyiz. Bu eseri çocuklarımıza armağan eden Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a, onun arkasında duran Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

“TOROSLAR’DA DEVRİM OLDU...”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da “Toroslar’da 31 Mart seçimlerinden sonra tam anlamıyla bir devrim gerçekleşti. 30 yıllık bir duraklama ve gerileme döneminden sonra Toroslar çalışkan, demokrat, çevreci ve gerçek anlamda halkıyla hemhal olan bir belediye başkanıyla tanıştı. Önümüzdeki beş yılda Abdurrahman başkanımızla beraber, Vahap Başkanımızın uyum içerisinde çalışması sonucunda Toroslar’da sosyal demokrat belediyeciliği gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Toroslar Belediyesi Osmaniye Mahallesi Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Başkan Yıldız konuklara bakımevini gezdirirken bakımevinden faydalanacak çocuklar bahçede düzenlenen etkinliklerle eğlendi.