CHP’li Aliye Coşar: “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Sorunlar Bitmiyor!” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Aliye Coşar: “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Sorunlar Bitmiyor!”

CHP’li Aliye Coşar: “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Sorunlar Bitmiyor!” mersinmozaik.com

Coşar, "Eğitim Öğretim yılının başlamasının üzerinden üç hafta geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri konu ile ilgili bilgisiz, habersiz ve de belirsizler..."

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aliye Coşar,2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında sorunların yoğunluğuna dikkat çekti.

CHP‘li Coşar konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı sorunlarla başladı ve her geçen gün velilerden yeni sorunlar duymaktayız. İlköğretime yeni başlayan birçok öğrenci 9 Eylül’de uyum programı çerçevesinde eğitimlerine başlamaları gerekirken Milli Eğitimdeki toplantılar gerekçesiyle ilkokula başlayan öğrencilerimiz 13 Eylül’de eğitimlerine başlayabildi. Bu öğrencilerimizin eğitimlerine başlayamamalarındaki asıl nedeni bizler çok iyi biliyoruz. Bu nedenler hepimizin bildiği okullardaki temizlik sorunu. Hiçbir okulumuz eğitim öğretim dönemine hazır değildi ve hala da hazır değil. Hala sınıfları velilerimiz temizlemekte ve öğrencilere temizlik konusunda baskı yapılmaktadır. Tüm bu sorunların üzerine bir de ortaokul alt sınıf öğrencisi Özel Çocuklarımız eklendi."görüşlerini dile getirdi.

Velilerden şikayetlerin geldiğini belirten Coşar: “Kumluca ilçemizde Ortaokul alt sınıf öğrencisi özel çocuklar halen okula başlayamadı. Velilerden aldığımız bilgilere göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri konu ile ilgili belirsiz ve habersiz. Velilere konu ile ilgili ’Okulların Valilik tarafından belirleneceği, henüz öğretmen atanmadı’gibi gerekçelerle velilere cevap vermekteler. Eğitim Öğretim yılının başlamasının üzerinden üç hafta geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri konu ile ilgili bilgisiz, habersiz ve de belirsizler. Bu sınıfların ne zaman açılacağı da henüz belli değil. Bu sorunun ve okullarımızdaki diğer sorunların biran önce çözüme kavuşturulması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i görevini yapmaya devam ediyorum. Eğer Milli Eğitim Bakanı görevini layıkıyla yapamayacaksa da görevinden affını istesin!” çağrısında bulundu.