Vali Pehlivan’dan restorasyonu yapılan okula ziyaret... | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan’dan restorasyonu yapılan okula ziyaret...

Vali Pehlivan’dan restorasyonu yapılan okula ziyaret... mersinmozaik.com

Pehlinan, "Çocuklar! İnşallah başarılı olun. Yetişin, büyüyün; vatanımıza, milletimize, devletimize, Türkiye’mize güzel hizmetler verin. Hepinizi gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum."

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Tarsus’un Özbek Mahallesinde, 1850 yılında Mustafa Remzi Paşa tarafından yaptırılan ve Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan ‘Şehit Erdal Yılmaz İlkokulu’nu ziyaret etti.   

Vali Pehlivan, Tarsus Şehit Erdal Yılmaz İlkokulu’nda yaptığı konuşmada; “Sevgili çocuklar öncelikle hepinize iyi dersler diliyorum. Bugün sizleri ziyarete geldik. Tarsus İlçemizin Özbek Mahallesi’ndeyiz. Şu anda önünde bulunduğumuz bina 1850 yılında, 174 yıl önce Osmanlı Paşalarından Mustafa Remzi Paşa tarafından yaptırılmıştır. 

Bu tarihi yapımızı, okulumuzu; Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle restore ettik, yeniden eğitim öğretim hizmetine sunduk ve şu anda sizlere eğitim yuvası olarak hizmet vermeye devam ediyor.    Daha önce adı Özbek İlkokulu olan okulumuza, 1980 yılında Şehit olan Erdal Yılmaz kardeşimizin, aziz Şehidimizin adı verilerek Şehit Erdal Yılmaz İlkokulu ismini almıştır ve bu isimle yaşayacaktır.

Şehitlerimiz bizim kahramanlarımızdır. Aziz Şehidimize ve Şehidimizin manevi şahsında bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu tarihi okul, Erdal Yılmaz Şehidimizin adıyla inşallah daha nice on yıllar, yüzyıllar sizler gibi böyle pırıl pırıl çocuklarımıza hizmet edecek.

Eğitim kurumlarımız bizler için çok önemli. Saygıdeğer öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz kıymetli ailelerimizin de destekleriyle burada sizler yetişiyorsunuz. Hem bilgiyle donanıyorsunuz hem değerlerimizi öğreniyorsunuz.    Bizler de devletimiz adına başta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde yeni okullar yapıyoruz. Ömrünü tamamlayan binaları yeniliyoruz, güçlendirme yapıyoruz burada olduğu gibi tarihi nitelikteki yapılarımızı aslına,dokusuna uygun bir şekilde restore ediyoruz.   

Bu okulumuzun öncelikle siz kıymetli çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize, Özbek Mahallemize, Tarsus İlçemize, Mersin İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

Çocuklar! 

İnşallah başarılı olun. Yetişin, büyüyün; vatanımıza, milletimize, devletimize, Türkiye’mize güzel hizmetler verin. Hepinizi gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum."dedi.

Vali Pehlivan, sınıflarında öğrencilerle bir araya geldi, bir süre sohbet etti, hediyeler verdi. 

Şehit Erdal Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulunda okul idarecileri ve öğretmenleri ile de görüşen Vali Pehlivan, eğitim ve öğretim hizmetlerine ilişkin bilgiler aldı, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.  

Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe daire amirleri ve Özbek Mahalle Muhtarı da eşlik etti.