Yıldız, “2025 bütçemizi yaptık ve bu bütçemizin önemli bir kısmını, dörtte üçlük bir kısmını temel belediyecilik sorunlarını çözmek için harcamaya karar verdik ve bunu size sormaya geldik. 2 milyar 300 milyon lira bütçemiz var. Bunun dörtte üçünü asfalt meselelerini, temizlik meselelerini ve park meselelerini çözmek için harcamayı düşünüyoruz. Çünkü ihmal edilmiş bazı yollar var. Bazı kaldırımlar var. Hem kent merkezinde hem kırsalda. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gelecekler, muhtarımızla beraber köyü adım adım gezip oralarda notlarını alacaklar. Bize bir rapor çıkartacaklar..."
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 2025 yılında temel belediyecilik hizmetleri konusunda atılım yapmaya hazırlandıklarını, kırsal mahallelerde ve kent merkezindeki mahallelerde yol ve kaldırım eksiklerini tamamlayacaklarını söyledi.
Yıldız, “Bir kere yapalım, temiz yapalım istiyoruz. Sonuçta bizim harcadığımız para vatandaşın parası. Vatandaşın parasını vatandaş için harcayalım, bir sefer harcayalım, temiz yapalım” dedi.
Yıldız, yöredeki çiftçilerle birlikte meyve sebze depolama ve pazarlama konusunda çalışacak bir belediye iktisadi teşekkülü kurmayı planladıklarını da söyledi.
KIRSAL MAHALLELERİN ÖNCELİKLİ SORUNLARI BELİRLENİYOR
Yılın 12 ayında kırsal mahallelerde yaşayan ve tarımsal üretim yapan yurttaşlarla bir araya gelmek ve 2025 bütçesindeki öncelikleri konuşmak üzere kırsal mahalle gezilerine başlayan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, hafta sonunda Çelebili ve Musalı mahallelerini ziyaret etti. Ziyaretlere Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü üst yöneticileri de katılarak vatandaşların Başkan Yıldız’a ilettiği talepleri not aldı.
“YOL VE ASFALT ATAĞI YAPACAĞIZ”
Başkan Yıldız, “2025 bütçemizi yaptık ve bu bütçemizin önemli bir kısmını, dörtte üçlük bir kısmını temel belediyecilik sorunlarını çözmek için harcamaya karar verdik ve bunu size sormaya geldik. 2 milyar 300 milyon lira bütçemiz var. Bunun dörtte üçünü asfalt meselelerini, temizlik meselelerini ve park meselelerini çözmek için harcamayı düşünüyoruz. Çünkü ihmal edilmiş bazı yollar var. Bazı kaldırımlar var. Hem kent merkezinde hem kırsalda. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gelecekler, muhtarımızla beraber köyü adım adım gezip oralarda notlarını alacaklar. Bize bir rapor çıkartacaklar. Diyecekler ki bizim 2025 yılında şu kadar bin ton asfalta ihtiyacımız var. Şu kadar bin metrekare parke taşına ihtiyacımız var. Şu kadar bin metrekare kilit taşına ihtiyacımız var diyecekler ve biz bunları ihale edip ayırdığımız bütçeden buraya harcama yaparak ihale edip 2025’te çok ciddi bir yol asfalt atılımı yapmak istiyoruz.” dedi.
“BİR KERE YAPALIM, TEMİZ YAPALIM”
2024 yılında bütçe olanaklarını geriden gelen borçları kapatmak için kullanmak zorunda kaldıklarına değinen Başkan Yıldız, “Çünkü hakikaten külfetli bir borcumuz vardı. Yarısına yakınını çözdük. Hakikaten çok büyük başarı. Yani üçüncü şahısta olan borçlarımızı neredeyse tasfiye ettik. Önemli oranda bitirdik. Sadece kamuya bir borcumuz var sigortadan kaynaklı. Vergi borçlarımızı da kapattık. Dolayısıyla bu borç meselesini de artık yavaş yavaş çözüyoruz. Önümüzdeki sene tamamını kapatmış olacağız büyük ihtimalle. İnşallah 2025’te bu fiziki belediyecilik sorunları konusunda bir atılım yapalım istiyoruz. Yani gözle görülür bir şekilde. Köy içinde eksik parke yolları varsa yapılacak, asfalt dökülecek yerler varsa bunları yapalım istiyoruz. Bir kere yapalım, temiz yapalım istiyoruz. Sonuçta bizim harcadığımız para vatandaşın parası. Döndürüp döndürüp üç beş müteahhidi zengin etmek için uğraşmayalım. Vatandaşın parasını vatandaş için harcayalım, bir sefer harcayalım, temiz yapalım.” ifadelerini kullandı.
TARIM ÇALIŞTAYI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Başkan Yıldız, Toroslar Belediyesinin yeni dönemdeki önceliklerinden birinin de tarımsal üretime destek olacağını vurguladı. “Tarım meselesinin hakikaten bir stratejik mesele olduğunu düşünüyoruz. Bir beka meselesi olduğunu düşünüyoruz” diyen Başkan Yıldız, “Bu tabii tek başına bir ilçe belediyesinin başarabileceği, yani üstesinden gelebileceği bir sorun değil. Ama dikkat çekebiliriz. Tarımsal Şube Müdürlüğümüz çok ciddi bir çalıştaya hazırlanıyor. Ocak ayı sonuna doğru. Türkiye’nin muhtelif yerlerinden uzman kişileri getirdiğimiz, köylülerimizi davet edeceğimiz bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Yeni ürün desenleri üzerine, üretimin yeniden tasarlanması üzerine bir çalıştay olacak bu. Bir belediye iktisadi teşekkülü düşünüyoruz. Yani ürettiğimiz tarımsal ürünlerin basit sanayi ürünlerine dönüşebileceği, depolama meselesinin çözülebileceği, hatta pazarlama meselesine belki kısmen çare üretebilecek bir belediye iktisadi teşekkülü, köylülerimizle beraber, onlarla ortak olarak, onların yönettiği bir belediye iktisadi teşekkülü oluşturalım istiyoruz. Buna kafa veriyor arkadaşlarımız. Bu çalıştayın aslında çıktılarından birisi de bu olacak.” ifadelerini kullandı.