Kent Meydanı önerisi unutuldu... | MERSİN MOZAİK

Kent Meydanı önerisi unutuldu...

 Kent Meydanı önerisi unutuldu... mersinmozaik.com

Kurtuluş Anıtı çevresindeki geniş alanın, yarışmayla saptanacak projeyle Kent Meydanı olarak şekillendirilmesi durumunda çevreye canlılık katacağı savunulmuştu...

Tarihi Mersin'in merkezindeki ekonomik ve sosyal çöküntü teknik çevrelerce yıllardır dile getirilse de kurtarma projeleri yıllardır bir türlü hazırlanmıyor.
Adliye ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün taşınmaları henüz gündemde yok iken teknik çevreler, Liman,Tren İstasyonu  Kurtuluş Alanını merkeze girişte konumlanan Kurtuluş Meydanı'nın, Kent Meydanı olarak düzenlenmesi önerileri dikkate alınmadı.
Kurtuluş Anıtı çevresindeki geniş alanın, yarışmayla saptanacak projeyle şekillendirilmesi durumunda çevreye canlılık katacağı savunulmuştu.
Öneriye itibar edilmemesini belediye yönetimlerinin paylaşımdan uzak tutumuna bağlayan teknik çevreler,"Belediye yönetimlerinde 'ben yaptım' oldu anlayışı egemen. Verilmesi düşünülen hizmet, proje hazırlanma aşamasında başlayarak ilgili teknik odalarla diyalog içinde yürütülse daha verimli olur. Örneğin Büyükşehir Belediyesi'nin İstiklal Caddesi düzenlenme projesi aynı tutumla hazırlanıyor. Oysa projenin kapsamı genişletilerek, daha önce onerilen Kent Meydanı düzenlemesiyle birleştirilebilir..."görüşlerini dile getiriyorlar.