Engelli yolunda toplu taşıma durağı... | MERSİN MOZAİK

Engelli yolunda toplu taşıma durağı...

Engelli yolunda toplu taşıma durağı... mersinmozaik.com

Hizmet eksikliklerine tepki gösteren engelliler," Hizmet ve düzenlemeler bütün olup asıl iyet küçük ayrıntılarda gizlidir. Acınma değil, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yurttaşlık hakkımızın gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz...” görüşlerini dile getiriyorlar.

Gelişmiş ülkelerin çoğunda çağdaş standartlarda yaşamını sürdüren engellilere dönük düzenlemeler, ülkemizde olaydan birinci derecede sorumluluğu bulunan belediyelerce gerektiği ölçüde yerine getirilmiyor.

Asıl niyetin küçük ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çeken englliler, yerel yöneticilerin tutumuna tepkili.

Kentin çeşitli bölgelerinde engellilerin daha rahat hareket etmelerine dönük önlemler, duyarsız vatandaşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının ihmali sonucu kullanılamaz durumda!

Yerel yöneticilerin ihmali, vatandaşların duyarsızlığı sonucu hareket alanlarının daraldığını belirten engelliler,“Yöneticilerin özel günlerde yaptığı açıklamalarla günün gerçekleri örtüşmüyor. Engellilere bakış açısı bir bütün olmalıdır,  koca kentte yer yer yapılan düzenlemeler yeterli değildir. Kaldırımlardaki rampalar sürücülerce araç park edilerek kapatılıyor. Bazı bölgelerde düzenlenen kör yolları elektrik panosu, otobüs durağı gibi şeylerle kesintiye uğruyor. Yasa çıkalı yıllar olmasına karşın özellikle bazı özel halk otobüslerinde engelillere yönelik gerekli dönüşüm yapılmadı. Örneğin Mezitli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki görme engelli yolunaotobüs durağını yerleştirilmiş.  Kimi kime şikâyet edeceksin! Hoş şikayet etseniz de bir sonuç çıkmaz ya. Bunların yerinin değiştirilmesi çözüm değil, engellilere yaklaşım baştan yanlış. Özel günlerdesöylenen sözler yaşamın gerçekleriyle örtüşmüyor. Toplumun bireyleri olarak sözde engelsizlerce çıkarılan engellerle yaşama rahatlıkla katılamıyoruz. Hizmet ve düzenlemeler bütün olup asıl iyet küçük ayrıntılarda gizlidir. Acınma değil, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yurttaşlık hakkımızın gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.”görüşlerini dile getirdiler.