Çeşmeler var suyu yok… | MERSİN MOZAİK

Çeşmeler var suyu yok…

Çeşmeler var suyu yok… mersinmozaik.com

Kışın 400, yazın 15 bin nüfusun bulunduğu Fındık pınarında esnaf hizmetlerin yetersizliğinden yakınırken, yer yer çöp birikintileri görüntü kirliliği oluşturuyor. Ayrıca esnaf kış mevsiminde işlerin çok durgun olduğunu, belediyelerin kırsal kesimde etkinlik düzenlemelerini de istiyor.

Her ne kadar mahalleyle dönüştürülse de kırsal kesimlerde yoğun hizmet eksikliği dikkat çekiyor.

Geçen Hafta sonu katıldığımız Sanat Kulübü’nün çevre gezisinde esnaf müstakil belediyelik, hatta muhtarlık günlerini arıyor.

Kışın 400, yazın 15 bin nüfusun bulunduğu Fındık pınarında esnaf hizmetlerin yetersizliğinden yakınırken, yer yer çöp birikintileri görüntü kirliliği oluşturuyor.

Ayrıca esnaf kış mevsiminde işlerin çok durgun olduğunu, belediyelerin kırsal kesimde etkinlik düzenlemelerini de istiyor.

Kışın işlerin çok durgun olduğunu belirten Bakkal, fırıncı, manav ve kahvecilerden oluşan esnaf,”Müstakil belediyelikken çok iyiydi, hatta muhtarlık dönemi daha mükemmeldi, Karşımıza bir muhatap çıkım derdimizi anlatabiliyorduk. Oysa şimdi kimseye ulaşamıyoruz.  Valilik ve Belediyeler kış aylarında etkinlik düzenlese biraz iş yaparız. Yaza kadar sıkıntı çekeceğiz…”şeklinde konutular.

Diğer yandan Fındıkpınarı,Sunturas arasındaki yolların bozukluğu ve  hayrat çeşmelerin susuzluğu ihmal edilmişliğin izlerini taşıyor.