Tütüner’den Mersin Melemez şenliğine davet… | MERSİN MOZAİK

Tütüner’den Mersin Melemez şenliğine davet…

Tütüner’den Mersin Melemez şenliğine davet… mersinmozaik.com

25 Mart Cuma günü başlayıp 27 Mart Pazar akşamı sona erecek olan şenliğe Cevat Çapan Onur konuğu olarak katılırken, edebi ve bilimsel değerlendirmeler de yapılacak...

Kent kültür ve sanatına büyük katkılar sağlayan Girit hakkında geniş bilgi birikimi olan Etkinlik Koordinatörü ve AKOB Başkanı Fazıl Tütüner, Mersinlileri, “Melemez Şenliği” adı altında düzenlenen şenliğe davet etti.

Etkinlik, Girit Mutfağı, canlı müzik, dans, folklor, resim atölyesi, doğa yürüyüşü, tarih içinde gezinti, pansiyonculuk, paneller, sunular, serbest kürsü konuşmalarını kapsarken, onur konuğu Cevat Çapan’ın anlatıları, Türk Girit oyun havaları, ihsan edilen evler, kadın kooperatifi, Girit mezeleri, müzikle barış köprüsü, yazarlar/ şairler/ okurlar buluşması, turizm, kitap satışları, İpek Ongun ve genç okurları, tanışmalar, çay sohbetleri gibi geniş yelpazeyi kapsıyor.

Bilimsel ve edebi konuların da paylaşılacağı etkinlikte ayrıca, FİRDEVS TUNCAY. Hasretin bu yakası / PROF. DR: NESİBE ÖZGÜL TURGAY: Girit Şehir Şarkıları / Prof. DR.REFİYE O. ŞENESEN; Halk kültürü bağlamında Giritlilerde oyun, eğlence, müzik / Federasyon Başkanı YUNUS ÇENGEL :. Bitmeyen Giritlilik/ Onur Konuğu Yazar : CEVAT ÇAPAN : Yazarlık ve Giritlilik// PROF. DR. ESAT YILGÖR : Bilim ve bilimsel düşünce / DOÇ. Dr. TÜLİN ÜNLÜ: Kentsel gelişime bilimsel bakış / DR. İBRAHİM İNAN : Akıllı Şehirler/ SERBEST KÜRSÜ : isteyen görüşlerini paylaşabilecek.

Etkinliğin kültür harmanlamasının yanı sıra turizme katkı sağlamak olduğunu belirten Koordinatör Fazıl Tütüner,”Amaç doğa turizmine, köy turizmine katkıda bulunmak. Temiz havada, doğada, tarih içinde yürümek. İnsanlarımızın güzel, eğlenceli bir hafta onu geçirmelerini sağlamak, donanımlı konuşmacı konukları dinlemek. Ülkemizin tanınmış yazarı ve kültür insanı Cevat Çapan’ı yakından tanımak, Melemez ve çevresinin kültürel zenginliklerini tarihi hakkında bilgilenmek. Padişahın Girit göçmenlerine ihsan ettiği evleri görmek. Kurtuluş Savaşı’nda askerlerimizin kullandığı siperleri, Fransız askerlerin kullandığı revirin yerini görmek. Pansiyonculuğu geliştirmeye dikkat çekmek. Melemez köyünde ikamet eden, Girit’ten gelmiş büyükleri tanımak, Girit mutfağı, Akdeniz mutfağı konusunda bilgilenmek, tanımak, tadına varmak.Opera sanatçılarını, müzik gruplarını dinlemek, çeşitli folklor guruplarını seyretmek, dans etmek, oynamak. Yazarları tanıyıp, söyleşmek. Kitaplarını satın almak. Kamuoyumuzu bildirmek …”görüşlerini dile getirerek, basın ve ilgilenenleri daha geniş tanıtım için 21 Mart Tarihinde saat 11.00 İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenecek basın toplana davet etti.

Şenlik, 25 Mart Cuma günü başlayıp 27 Mart Pazar akşamı sona erecek.