Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri’den Denetim... | MERSİN MOZAİK


Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri’den Denetim...





Tarih: 25 Haziran 2026 Perşembe 16:41

Mersin Valiliği, "Araçta ve işletmeden ele geçirilen kayıtsız hayvanlar itlaf edilerek,  usulüne uygun şekilde bertaraf edilmiştir."

Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerine hız kesmeden devam ettiği bildirildi.  

Mersin Valiliği'den yapılan açıklamada şubilgiler verildi:

"18 Haziran 2026 günü Jandarma Komutanlığı ekiplerince durdurulan bir araçta sevk evrakları olmayan kanatlı hayvanların taşındığının tespit edilmesi üzerine yapılan incelemelerde, araçta 2 bin 130 adet ve Hayvanların çıkış yaptığı kanatlı işletmesinde ise 3 bin 760 adet kayıt dışı ve menşei belirsiz tavuk tespit edilmiştir.  

Konu hakkında Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Çamlıyayla İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ilgili mevzuat hükümleri kapsamında hem kamyona hemde kanatlı işletmesine gerekli idari işlemler yapılmıştır.  

Ayrıca araçta ve işletmeden ele geçirilen kayıtsız hayvanlar itlaf edilerek,  usulüne uygun şekilde bertaraf edilmiştir."  


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinmozaik.com © Copyright 2023-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA