KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ MEZİTLİ’DE DE AÇILDI... | MERSİN MOZAİK


KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ MEZİTLİ’DE DE AÇILDI...





Tarih: 3 Eylül 2023 Pazar 09:40

Geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetişeceği atölyeye, 7-17 yaş arası çocuklar ve gençler ile her yaştan kadınlar başvurabiliyor. Atölyede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programları uygulanıyor. 2 eğitmen ve destek ekibinin olduğu atölyede eğitim, 12 kişilik gruplar halinde veriliyor.

-GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI BU ATÖLYEDE YETİŞECEK...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ve Silifke’nin ardından Mezitli’de de Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi açtı. Başvuruların yoğun olduğu atölyede ilk öğrenciler şimdiden eğitim almaya başlarken, başvuru süreci de devam ediyor. 7-17 yaş arası çocuk ve gençlerin, yaş sınırı olmaksızın da kadınların başvurabileceği atölyede dersler ücretsiz veriliyor. Robotik Kodlama, Oyun Geliştirme ve 3D Tasarım konularına ilgisi olan gençleri bekleyen atölyede, geleceğin mühendisleri ve bilim insanları yetişecek. http://teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresi üzerinden yapılan başvurularda son tarih 30 Ağustos 2023.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nin üçüncüsünü Mezitli’de açtı. Teknoloji altyapılı eğitimlerin verildiği atölyede ilk öğrenciler eğitimlerini almaya başlarken, başvurular sürüyor. Son başvuru tarihinin 30 Ağustos 2023 olduğu atölyede Robotik Kodlama, Oyun Geliştirme ve 3D Tasarım dersleri veriliyor.

Atölye, 7-17 yaş arası çocuklar ve gençler ile tüm kadınları bekliyor...

İlki Tarsus’ta, ikincisi ise Silifke’de açılan, çocukların robotik turnuvalarda yarışarak ödül alabilecekleri kadar kaliteli ve sağlam altyapılı eğitimler veren atölye, Mezitli’de de teknoloji meraklıları için açıldı. Geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetişeceği atölyeye, 7-17 yaş arası çocuklar ve gençler ile her yaştan kadınlar başvurabiliyor. Atölyede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programları uygulanıyor. 2 eğitmen ve destek ekibinin olduğu atölyede eğitim, 12 kişilik gruplar halinde veriliyor.

Uluslararası Robot Turnuvalarına hazırlık ve Maker Atölyesi olmak üzere 2 ayrı bölümün bulunduğu Atölye’de; ahşap şekillendirme alanı, 3D yazıcılardan çıkan 3 boyutlu tasarımlar, akıllı zeka oyunları, eğitici robotik kodlama kitleri yer alırken, bilgisayarlarla da oyun geliştirme eğitimleri veriliyor. Atölyeye gelen her çocuğa teknolojik eğitimlerden önce, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri veriliyor.

Ücretsiz olan atölye için başvuru http://teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresinden yapılırken, detaylı bilgi almak isteyenler 0 324 533 19 51 numaralı telefonu arayabilir. Derslerin verileceği atölye Mezitli ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Babil Kavşağı’nda bulunan Limon Kafe’nin yukarısında yer alıyor.

Aşkın: “Robotik kodlama, oyun geliştirme ve üç boyutlu tasarım eğitimi alacaklar...”

Tarsus’ta yer alan atölyeden bugüne kadar 14 bin öğrencinin yararlandığını, gelen talep üzerine atölyeyi merkezde de açmaya karar verdiklerini ifade eden Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, 15 Ağustos’ta başlattıkları başvurulara büyük ilgi olduğunu söyledi.

Başvuru almaya devam ettiklerini belirten Aşkın, “Şu anda biz yine başvuru almaya devam ediyoruz. Burada üç aylık eğitim süreci planladık. Bu üç aylık sürede öğrenciler; robotik kodlama, oyun geliştirme ve üç boyutlu tasarım eğitimi alacaklar. Bu eğitimlerin sonucunda bir performans değerlendirme sınavımız olacak. Bu sınavlarda ortalamanın üzerinde kalan öğrencilerle, 2. kur eğitimine devam edeceğiz. Yine 3. kur eğitim başlangıcında da bir sınavımız olacak. Orada öğrenciler robot takımına seçilecekler ve Mersin Robot Takımı olarak ilimizi ulusal ve uluslararası robot yarışmalarında temsil edecekler...” dedi.

“Amacımız, çocukları 21. yüzyılın becerileriyle donatmak...”

Eğitimleri haftada 1 gün ve 2 saat olarak ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde verdiklerini ifade eden Aşkın, “Öğrencilere yönelik bir ders programı oluşturuyoruz ve belirlemiş olduğumuz saatlerde eğitim alıyorlar. Bu eğitimlerde temel amacımız, öğrencilerde teknoloji farkındalığını oluşturmak ve onları 21. yüzyılın becerileriyle donatmak. Erken yaşta bu beceriyi kazanan öğrenciler, zaten süreç içerisinde kendilerini fark ederek, çeşitli platformlarda yer alıyorlar...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinmozaik.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA