Cumhuriyet İlkokulu yenilenecek… | MERSİN MOZAİK

Cumhuriyet İlkokulu yenilenecek…

Cumhuriyet İlkokulu yenilenecek… mersinmozaik.com

Muhtar Gülcan Özden,”Çocuklarımız eğitimlerine geçici olarak Yenişehir İlkokulunda devam ediyor. Vatandaşlarımızın talebi okulun biran önce tamamlanarak Cumhuriyet İlkokulu ismiyle eğitime açılması yönünde. Muhtarlık olarak biz de konunun takipçisiyiz…”

Yenişehir Bahçelievler Mahallesi’nde yıllarca hizmet birimi olarak kullanılan, bahçesi ve koridorlarını belkide onbinlerce küçük çınlattığı Cumhuriyet İlkokulu yenilenmek üzere yıkılıyor.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Bahçelievler Mahalllesi Muhtarı Gülcan Özden, okulun boşaltılmasın bazı vatandaşlarca da sorgulandığını belirterek,”Yıllar önce yapılarak hizmete giren okulumuz nüfus artınca yetersiz kaldı. Bu düşünceden hareket eden yetkililerimiz, mevcut binanın yıkılarak daha geniş ve kullanışlı, aynı isimle bir eğitim kompleksi kurmak için çalışma başlattılar. Çocuklarımız eğitimlerine geçici olarak Yenişehir İlkokulunda devam ediyor. Vatandaşlarımızın talebi okulun biran önce tamamlanarak Cumhuriyet İlkokulu ismiyle eğitime açılması yönünde. Muhtarlık olarak biz de konunun takipçisiyiz…”şeklinde konuştu.