Duayen Mimara Plaket… | MERSİN MOZAİK

Duayen Mimara Plaket…

Duayen Mimara Plaket… mersinmozaik.com

Kalkancı,”Önemli bir eksiğimi de barış ve kardeşlik. Herkes birbirine ters bakıyor. En ufak tartışmayı kavgaya dönüştürüyoruz. Hoşgörülü olup karşımızdakini anlamalıyız. Kimsenin özelliklerine göre tavır belirlememeliyiz. Hepimiz kardeşiz…”

Mersin Mimar Odası’nın kurumsallaşmasında büyük katkıları olan, kentteki birçok projeyi yaşama geçirmesinin yanı sıra, birçok sosyal sorumluluk etkinliğine de öncülük eden Mimar Doğan Kalkancı’ya plaket verildi.

Mimarlık haftası nedeniyle Oda binasında düzenlenen etkinliğe davet edilen Mimar Doğan Kalkancı, genç meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada mimarlık mesleğinin gelişimi için uygulamanın önemine  dikkat çekerek,” Okullar bitiyor, diploma alıyoruz, ancak kendimizden emin olamıyoruz. Çünkü uygulama eksik. Çok gencimiz çimentoyu, kumu tanımıyor. Gençlerimizin kendilerin emin olabilmeleri için uygulama görmeleri şart. Eğitimin bu eksikliği tamamlanmalıdır. Ayrıca genç meslektaşlarımızı sahiplenip iş olanakları sağlamalıyız.

Önemli bir eksiğimi de barış ve kardeşlik. Herkes birbirine ters bakıyor. En ufak tartışmayı kavgaya dönüştürüyoruz. Hoşgörülü olup karşımızdakini anlamalıyız. Kimsenin özelliklerine göre tavır belirlememeliyiz. Hepimiz kardeşiz…”dedi.

Konuşmasını alkışlarla bitiren Doğan Kalkancı'nın plaketi, Oda'nın son üyesi genç mimar tarafından sunuldu.