CHP’li Gökçel’den yol sorusu... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Gökçel’den yol sorusu...

CHP’li Gökçel’den yol sorusu... mersinmozaik.com

CHP’li Gökçel,"52 kilometrelik yolu yapacak gücünüz yok mu Allah aşkına. 52 kilometreyi devlet yapamıyor mu? Siz bu kadar beceriksizsiniz işte. Şimdi soruyorum bu projeye ne zaman başlanacak? Bu yol ne zaman açılacak? Her seçim döneminde bu yolu yapacağız diyorsunuz, seçim geçiyor sizde verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Soruyorum Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek?”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de 1994 yılından beri sürüncemede kalan Çeşmeli-Kızkalesi-Taşucu Otoyolu’nun yaklaşık 26 yıldır neden tamamlanmadığını sordu.

Gökçel, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu inşaatının 1994 yılından beri yapılmamasını gündeme getirip eleştiriler yöneltti.

Mersin için yaşamsal önemde bulunan yolun geciktirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cengiz Gökçel, “Mevcut kullanılan yol çile yolu. Ölümlü ve maddi hasarlı kazalar oluyor, trafik sıkışıyor. Vatandaşlar saatlerce yolun açılmasını bekliyor. Trafikte sıkışıp kalıyor. Mersin’in bir turizm kenti olduğu unutulmasın. 20 yıldır iktidardasınız. 2012 yılında dönemin valisi 1 yıl içerisinde ihalenin yapılacağını söyledi. 94 yılından bu yana ihale yapılmadı sayın bakan. 2015’te bir ihale yaptınız olmadı. 2018’de ihale yaptınız olmadı. 2020’de ihale yaptınız olmadı, bir sözleşme yaptınız 2021 yılında sözleşme imzaladığınız yüklenici firma sözleşmesini fesih etti. Türkiye’nin risk primi çok çok yüksek olduğu için kredi kullanamıyormuş. 52 kilometrelik yolu yapacak gücünüz yok mu Allah aşkına. 52 kilometreyi devlet yapamıyor mu? Siz bu kadar beceriksizsiniz işte. Şimdi soruyorum bu projeye ne zaman başlanacak? Bu yol ne zaman açılacak? Her seçim döneminde bu yolu yapacağız diyorsunuz, seçim geçiyor sizde verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Soruyorum Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek?” sorularını yöneltti.