Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, ”Mesleğimiz baskı had safhada…” | MERSİN MOZAİK

Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, ”Mesleğimiz baskı had safhada…”

Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, ”Mesleğimiz baskı had safhada…” mersinmozaik.com

Özdemir, “Hukuk Fakültelerinin fazlalığı baroları bunaltıyor. Geçmişte yılda150 civarında olan stajyer başvurusu 600’lere yükseldi. Önceleri güçlükle bitirilen Hukuk Fakültelerinden mezuniyet artık kolay; özetle bizi zor günler bekliyor, siyasi irade ne yapacak göreceğiz...”

Ekim ayında yapılan genel kurulda Mersin Barosu Başkanlığı’na seçilen Gazi Özdemir basınla buluştu.

Bugün MERADA Oteli’nde düzenlenen başın toplantısında yönetim kurulu üyelerini tanıtan Özdemir, çeşitli konularda bilgiler verdi.

Avukatlık mesleğinin baskı altında olduğuna Dikkat çeken Gazi Özdemir, görev bilinciyle mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak,” Ülkemiz zor süreçten geçiyor, her meslek gibi bizim de sıkıntılarımız var. Görev bilinciyle başta insan hakları olmak üzere kadın, çocuk, çevre, hayvan, adli yardım, CMK merkezlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ülkedeki sıkıntıların hukuki yanı doğrudan bizlere yansıyor, son bir yıl içerisinde merkezlerimize 1100 başvuru yapılmış, 897 kadın, 122 erkek; çoğunluk nafaka. Çocuklara yönelik istismar ve şiddet davalarının arkası kesilmiyor.

Son olarak Konya Büyükşehir belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlara uygulanan şiddete karşı harekete geçtik, konun takipçisi olacağız.

Şiddet maalesef yaşamın tün alanlarında, meslektaşlarımıza yönelik fiziki ve basın yoluyla yapılan şiddetle sık sık karşılaşıyoruz, ancak kamu hizmeti gören avukatlara dönük şiddet fazla gündeme gelmiyor. Bu konuda siz basın mensuplarından destek bekliyoruz.

Ne yazık ki problemler çözülmeyip aksine artıyor.

Mesleğimiz baskı had safhada.

Tüm güçlüklere karşın Mersin Barosu olarak,  hak ve hukuk ihlalinin yapıldığı her yarda varız.

Diğer bir sıkıntımızda meslekteki sayısal artış; Hukuk Fakültelerinin fazlalığı baroları bunaltıyor. Geçmişte yılda150 civarında olan stajyer başvurusu 600’lere yükseldi. Önceleri güçlükle bitirilen Hukuk Fakültelerinden mezuniyet artık kolay; özetle bizi zor günler bekliyor, siyasi irade ne yapacak göreceğiz.

Ekonomik gidişat doğal olarak avukatlara da yansıyor, gündemdeki olumsuzlukları sürekli dile getiriyoruz, ancak yaptırım gücümüz yok. Siyasilerin alacağı kararları bekliyoruz…”dedi.

 Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Gazi Özdemir, soruşturmanın gizlilik kararlarını doğru bulmadığını, arabuluculuk sisteminin, ceza ve hak arama mücadelesini baltalayarak işverenlerin lehine kullanıldığını düşündüğünü ifade etti.

Toplantıya katılan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, gazetecilerin de alan farklılığıyla birlikte benzer mücadele içerisinde olduklarına değinerek melek dayanışmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.