Kaykayın çocukların gelişim ve spora yönelimlerini desteklediğini belirten konun uzmanları, trafiğe çıkmanın çok yanlış olduğunu, çocukların ise eğitmenlerin gözetiminde kaymalarının riski azaltacağını ifade ediyorlar.
Kültürpark kayak pistinde çocuklar kaykaylarıyla yaptıkları akrobasi hareketleriyle büyüklerini endişelendirirken, kendileri ise doyasıya eğeleniyorlar…
1950lerin başında Amerika Birleşik Devletleri'nde keşfedilen kaykay, zamanla küresel anlamda yaygınlaşırken Mersin’de de çocuk ve genlerin gözdesi oldu.
Belediyelerin parklarda düzenlediği alanlarda çocuklar kaykayın keyfini çıkarırken, gençleri ise zaman zaman akan trafiğe çıktıkları dikkat çekiyor.
Kaykayın çocukların gelişim ve spora yönelimlerini desteklediğini belirten konun uzmanları, trafiğe çıkmanın çok yanlış olduğunu, çocukların ise eğitmenlerin gözetiminde, dizlik, kask gibi ekipmanlarla kaymalarının riski azaltacağını ifade ediyorlar.
Mersin’de kaykay sporuna dönük yeterli ölçekte alan bulunmasa da olmasa da, İzmir Bostanlı’da profesyonel kaykay pisti mevcut. 4250 m² alanda kurulmuş olan ilgili park, uluslararası standartlara uygun şekilde tasarlanmış Türkiye’nin en büyük kaykay pisti. Profesyonel anlamda kaykay sporu ile ilgilenenler zorlu parkurlarda antrenman yapabiliyorlar.