KESK,“Hak verilmez, mücadele ile alınır...” | MERSİN MOZAİK

KESK,“Hak verilmez, mücadele ile alınır...”

KESK,“Hak verilmez, mücadele ile alınır...” mersinmozaik.com

Özbay,”Gelin, hep birlikte emeğin, halkın kürsüsünü kuralım. Gelin, hep birlikte ‘Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz…’ diye haykıralım. Gelin, bizleri duymak, görmek istemeyenlere karşı sesimize ses katalım, gücümüzü birleştirelim. Biliyoruz ki, birleşir mücadeleyi yükseltirsek bir gün dahi iktidarda kalma şansları yoktur, olamaz.”

27. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, yoksulluğa karşı mücadele çağrısında bulundu.

KESK Şubeler Platformunda yapılan basın açıklamasında, yoksulluğa karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasında konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay şu görüşleri dile getirdi,“KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.  En başından bugüne ‘Hak verilmez, mücadele ile alınır’ ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.  Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz.

Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verme günüdür.

Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür.

Yıllardır parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günüdür.

Gelin, hep birlikte emeğin, halkın kürsüsünü kuralım. Gelin, hep birlikte

Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz…’ diye haykıralım.

Gelin, bizleri duymak, görmek istemeyenlere karşı sesimize ses katalım, gücümüzü birleştirelim.

Biliyoruz ki, birleşir mücadeleyi yükseltirsek bir gün dahi iktidarda kalma şansları yoktur, olamaz.